Драган Окука за СХ: Србин још дуго не може да буде селектор БиХ!

  • На сијелу Невесињаца по први пут се појавио и прослављени фудбалски тренер и бивши фудбалер Драган Окука.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Текст: Т. Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина
Своју репутацију стицао је у мостарском Вележу, да би играчку каријеру завршио у Шведској. Богату тренерску каријеру развијао је по свим меридијанима. Промјенио је више клубова у Србији, а дубок траг оставио је у Пољској. У Кини ради са великим успјехом, а у 2012. проглашен је за тренера године.

– Велико ми је задовољство што сам међу својим земљацима. Стигао сам прије четири недјеље из Кине и радо сам се одазвао позиву.Наравно, ако обавезе то буду дозволиле и убудуће ћу радо долазити на земљачка окупљања.

Често сте ван Србије. Колико Вам недостаје Невесиње и Херцеговина. Да ли стигнете некад да обиђете завичај?
– Ми, Херцеговци, веома смо поносни на своје поријекло. Иако сам послом везан за иностранство, а живим у Београду, кад год ми се укаже прилика одем до Невесиња. Ове године ми је то пошло неколико пута за туком. Међу старим друштвом најбоље се и осјећам.

ФК Вележ у Невесињу има дугу традицију. Да ли сте можда запазили неког талентованог клинца?
– Добри резултати у малом фудбалу потврђују да Невесињци знају да играју фудбал, али срце ме је забољело када сам видио колико је запуштен терен Вележа. Надам се да ће доћи бољи дани.

Иако сте последњих година ангажовани по клубовима, запамћени сте и као успјешан селектор младе репрезентације СЦГ. Да ли има неких понуда за мјесто селектора?
– Контактирали су ме из ФС БиХ и био сам на преговорима. Међутим, одбио сам њихову понуду.

Нисте били задовољни понуђеним условима?
– Нигдје као у БиХ није политика толико уплела прсте у спорт. Сигуран сам да сам донио добру одлуку. Није још дошло вријеме када би Србин могао да сједне на селекторску клупу и да се мирно бавим својим послом.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. Naomi Samuel Reply

    Мој бивши муж и ја смо раскинули пре годину и два месеца, а ја сам била у шестом месецу трудноће. Обоје се волимо и то је био шок за мене и заиста ми је сломило срце. Покушао сам да га позовем и обе линије су биле прекинуте. Покушао сам да дођем до њега на друштвеним мрежама, али ме је склонио са њиһ. Покушао сам да дођем до његовиһ родитеља и они су ми рекли да је њиһов син рекао да ме не воли и да не жели да ме види и да не знају шта није у реду. Плакала сам и плакала сваки дан јер сам га много волела. Док се нисам породила и беба није имала годину дана, нисам могла да вратим своју љубав. Опет сам био збуњен. Не знам шта да радим, а остала сам и без посла и немам новца да се бринем о беби. Била сам несрећна у животу па сам плакала сестри и рекла јој свој проблем и рекла да зна за моћну чаролију која је бачена др апатом која јој помаже када није могла да затрудни. Контактирала сам га путем е-поште и он је рекао да ће ми помоћи и рекао ми је да је жена ставила чини на мог мужа и рекла да ће ми помоћи да разбијем чини тако да ће ми се муж заувек вратити и да ће бити мој. За мене је било велико изненађење што се догодило све што је рекао. Муж ми се одмаһ вратио и рекао ми да му опростим. Һвала вам пуно овом моћном и искреном чаролију. Молим се да ће дуго живети и радити више од свог дивног дела. Ако имате проблем који вас мучи у животу, обратите се овом моћном играчу чаролија! Он ти може помоћи. Неће вас изневерити, можете га контактирати преко гмаил адресе: драпата4@гмаил.цом или га можете контактирати преко његовог вибера/вһатсапп-а:(+66 81 302 8552)

Оставите коментар