Додик у Требињу: Стигла и нова обећања

  • Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Влада РС уз подршку Кабинета предсједника у овој години планира бројна улагања у инфраструктуру и привреду Требиња и Херцеговине.

dod

Додик је на прес конференцији у згради Електропривреде РС у Требињу рекао да је након куповине погона „Новотекса“ у стечају Влада заинтересована за квалитетно упошљавање ових производних капацитета.

„Мислим да су створене све објективне претпоставке да овај погон, сада растерећен обавеза из прошлости, може да одговори на квалитан начин обавезама тржишта“, рекао је Додик додајући да ће то ипак бити изазов због још увијек присутне „поплаве“ јефтине робе на текстилном тржишту.

Додик је рекао да је већ одобрен износ од милион КМ за реконструцију и изградњу дијализног центра у требињској Болници, који би требало да буде завршен током ове године. Тиме ће се, додао је он, створити услови да се садашње просторије за хемодијализу оспособе за смјештај ангио-сале, која ће бити донирана од Републике Србије.

Додик је обећао и вањску реконструкцију објекта средњошколског центра у Требињу током ове године, којом би „суморан изглед ове зграде“ био замијењен новом топлотном фасадом, али и улагања у још неколико школа и других јавних објеката образованог сектора у Херцеговини.

Додик је најавио и подршку Владе и Кабинета предсједника изградњи музеја икона на Црквини, за који је, како тврди, већ обезбијеђен пројекат и иницијална средства.

Предсједник РС је обећао и рекострукцију 60 километара пута Требиње – Љубиње, који ће, тврди Додик, бити у врху приоритета републичке дирекције за путеве.

„Важно је рећи да у 2016. веома интензивно настављамо радове на изградњи ХЕ Дабар. Ових дана се завршава избор извођача за тунел Невесиње-Дабар, а радови вриједности 115 милиона КМ почињу ове године“, истакао је предсједник Републике Српске.

Извор: Радио Требиње / Р.С. М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар