Додик са привредницима у Требињу

  • Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас се у Требињу састао са привредницима херцеговачке регије и обишао винограде подрума “Вукоје”, Винарију “Анђелић” и рибњак “Бутрекс рибарства” у овог граду.


Додик је истакао да је неопходна већа подршка државе свим успјешним привредницима, наводећи да је домаћа производња и извоз тик производа главна окосница економског развоја Републике Српске.
„Држава треба да онемогући нелојалну конкуренцију, црно тржиште, нелегалан увоз и да се бори за органске и поријеклом дефинисане сорте грожђа које могу да дају само квалитетно вино“, казао је Додик.
Он је додао да Требиње и Херцеговина у производњи вина преузимају лидерску позицију, те да је улагање у винограде у овој регији од изузетног значаја за развој привреде цијеле Републике Српске.
Kоментаришући питање референдума у РС који ће бити одржан 25. септембра, Додик је нагласио да је убијеђен да ће референдум бити масовно подржан од становника РС, те поновио да референдум није уперен нити против једног народа, као и да није увод у причу о сецесији Републике Српске.
„Ми смо веома одлучни да спроведемо референдум, то је наше право. У том погледу референдум треба посматрати као чин провођена одлуке, а не запостављања. Преко 80 посто одлука Уставног суда није проведено и то говори о бемислу постојања Уставног суда. Нама није речено како ћемо проводити одлуку Уставног суда, и ето ми је проводимо путем референдума. Ја сам спреман да понесем одговорност за овај процес“, казао је Додик.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар