Додик: Сребреница највећи ударац за српство, то је био кукавичлук

  • Председник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да злочин у Сребреници није био борба за српство, него највећи ударац српству и кукавичлук

dodik_620x0

Извор: Новости.рс

Председник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да злочин у Сребреници није био борба за српство, него највећи ударац српству и кукавичлук, додајући да „нам треба истина коју ће сви прихватити“.

Уочи обележавања 20. годишњице Сребренице, Додик је за „Политику“ рекао да институције РС нису криле ниједног злочинца и да му је жао свих оних који су страдали.

„То је огроман злочин, који је направио и огромну политичку сметњу. То показује и ова пропаганда која покушава створити слику да су сви Срби потенцијалне убице у Сребреници. Срби никада у прошлости нису правили недела, напротив, понашали су се витешки, а не кукавички, како су се понели у Сребреници“, истакао је Додик.

Према његовим речима, Сребреница тражи „један нови приступ и ново испитивање реалности, коју би сви прихватили“.

„Ми желимо истину о томе, могло би се то постићи кроз нову међународну комисију која, какве год податке да да – ми смо спремни да их прихватимо“, поручио је Додик.

Говорећи о садашњим односима у БиХ, Додик је подсетио да његов Савез независних социјалдемократа није део власти на нивоу БиХ и да ће се „бавити властитим политикама на нивоу РС, будно пратећи шта се дешава на нивоу БиХ.

„Ништа што није у складу с Уставом – неће проћи, ниједна одлука. Боље да не покушавају, јер имамо механизме да то зауставимо“, поручио је он.

Додик је поновио да је БиХ неодржива земља, „што потврђује и то што конгломерација која се скупила у Сарајеву већ готово седам месеци не може да формира власт“.

„Немам времена за неуспешне политике. Изволите, формирајте власт, наша порука коју смо рекли јасно јесте да у обзир долази све што је по Уставу, оно што није – боље да не покушавају“, закључио је Додик за „Политику“.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар