РАДЕ ЦРНОГОРАЦ: Српство не може опстати без очувања (устаничке) традиције!

  • Раде Црногорац, уредник портала Слободна Херцеговина, био је гост на радио „Сербони“ у емисији на тему „Стена и бетон“ коју уређује Томислав Црногорац.

 

Из самог наслова лако је закључити да је стијена херцеговачка, а бетон београдски. Разговарало се о културној и духовној историји Херцеговине, о њеним устаничким традицијама и светосавском идентитету, о негацији и изолацији Херцеговине, о лажним међама и новим засадима, о једној земљи која, надамо се, неће опстати само на прашњавим полицама неке старе библиотеке, него поново потврдити своје трајање на српском државотворном путу, као што је то у претходним стољећима чинила.

Било је приче о самом Српству, о Косову, али и о неким другачијим темама, попут академије и епидемије.

Није увијек битно шта Херцеговац каже, него и како то каже.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Ilic slobo Reply

    Sjajno, izuzetno obrazovan i lokventan mladi covek. Prava Hercegovacka pamet i izuzetno izlaganje na temu Srpstva i Srpske istorije koje bi trebao da saslusa svaki Srbin. Sve cestite za ovako uspjesan nastup. Kume sano nastavi, bog ti dao zdravlje i snage da nastavis.

Оставите коментар