ДОБРО ДОШЛИ У СТАРУ ХЕРЦЕГОВАЧКУ КУЋУ У БЕОГРАДУ: Најбоље из Херцеговине на једном мјесту

  • Херцеговци у Београду су крајем новембра добили ново мјесто које им је приближило завичај. Наиме у Булевару Краља Александра бр. 210 свега 70 метара изнад Ђерам пијаце, отворена је Стара херцеговачка кућа.

МАЛО ИЗНАД ЂЕРАМ ПИЈАЦЕ – БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 210: Стара херцеговачка кућа препознатљива је по каменој спољашњости

У једној од најпознатијих београдских улица, која је позната по трговини, већ првих дана након отварања Стара Херцеговачка кућа постала је орјентир не само за Херцеговце, већ и за све Београђане.

Како и не би кад се у њој нуди оно најбоље што природа даје – аутохтони херцеговачки производи.

Прави домаћин у правом херцеговачком амбијенту : Давор Даниловић

– Годинама слушам од многих пријатеља и земљака како муку муче кад оду у Херцеговину да морају да товаре пуне гепеке, страхујући некад и од царине да би довукли залихе производа за цијелу годину. Претоварање аутомобила, трошење велике количине новца одједном, страх од царине, све су то бриге наших земљака који живе у Србији – прича власник радње Давор Даниловић и додаје да Херцеговци добро знају шта купују.

ДОСТАВА НА КУЋНУ АДРЕСУ

Давор нам је рекао да има велики број позива људи из цијеле Србије.
– Многи нису били у прилици да дођу у Београд, а због иностранства компликовано је да производе поручују у РС. Од 15. јануара биће отворен сајт starahercegovackakuca.com преко кога ће моћи да се поруче производи са доставом на кућну адресу било гдје у Србији. До тада потенцијални купци могу да се јаве путем телефона на број 065 8312990. Трудићемо се да сваком купцу по најповољнијим условима испоручимо све што пожели. 

МАЛА ПАЖЊА ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА: Врећица лаванде и кутија чаја је поклон коме ће се свако обрадовати

– Нудимо најбоље производе које је природа подарила Херцеговини. Обзиром да су зимски мјесеци велика је потражња за органским херцеговачким чајевима који се праве по оригиналној рецептури. Ту су и намјенске биљне капи које нам стижу са љубињских плантажа и које су најбоља превентива за прехладе и упале које су тако карактеристичне за ово доба година. Не постоји Херцеговац у Београду који није чуо за Љекобиље – прича Даниловић и примјећује да Београђани често за Херцеговину кажу да је прави рај за хедонисте.

Производи мљекаре Пађени су потпуни хит: Према ријечима продавача сир тототан је изузетно тражен

– Људи највише воле да уживају уз квалитетно јело и пиће. Код нас је велика потражња за херцеговачким вином, пршутом, сиром, кајмаком, ракијом …- каже Даниловић и наглашава да се у овој радњи могу пронаћи познати вински брендови „Тврдош“, „Вукоје“, „Анђелић“, „Максимовић“.

НАЈПОВОЉНИЈЕ ЦИЈЕНЕ ХЕРЦЕГОВАЧКИХ ВИНА У СРБИЈИ: У вријеме крсних слава нема домаћина који се неће обрадовати вину купљеном у Старој херцеговачкој кући

– У радњу улазе и људи који нису поријеклом из Херцеговине, али су у њој преко пријатеља имали прилику да бораве. Ко год је био у Херцеговини тражи да проба сир из мјешине и нашу чувену жилавку. Посебно су цијењени сиреви из мљекаре Пађени, па је херцеговачки торотан стално на листи жеља купаца – каже Даниловић.

БУДИ ЗДРАВ КАО ДРЕН: Бијели лук и чајеви из Љубиња су рецепт за дуговјечност што потврђују и стогодишњаци са Банчића

Он наглашава да су велики хит маринирани производи од бијелог лука брендирани као „мирис Херцеговине“.

– Наш народ има непоколебљиво повјерење према бијелом луку. Међутим, ови производи ће их оборити с ногу. Веома је тражен и херцеговачки мед. Онај ко га троши уз чај од вријеска има најбољу формулу за афродизијак – шаљиво коментарише Даниловић.

КВАЛИТЕТ ДИКТИРА ЦИЈЕНУ: Херцеговачки мед веома тражен

– Мада је потписан споразум између Републике Српске и Србије постоје административни и транспортни трошкови. Захваљујући херцеговачким произвођачима и њиховој жељи да буду присутни на тржишту у Србији успјели смо да формирамо повољне цијене. Стара Херцеговачка кућа шири дух Херцеговине и заиста сам срећан што не постоји купац који је ушао у радњу а да не зна гдје је Требиње – каже Даниловић и за крај открива да су даме такође пронашле свој кутак.

– Многе даме не очекују да ће баш овдје пронаћи најбоље производе за његу свог лица. Имамо и читав пакет козметичких производа. Велику пажњу привлаче органске креме за лице од лаванде и смиља, цвјетне водице, ароматична уља за масажу – каже Даниловић закључујући да Стара херцеговачка кућа нуди за некога све, за свакога понешто.

Трифко Ћоровић

(Овај текст први пут је публикован на порталу Слободна Херцеговина 23. децембра 2018. године)

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ОТКРИЈТЕ БЛАГО ХЕРЦЕГОВИНЕ: Узмите најбоље од онога што природа даје

  2. Pingback: Слободна Херцеговина » РОЂЕНДАН СТАРЕ ХЕРЦЕГОВАЧКЕ КУЋЕ: Дух завичаја у Београду (ФОТО)

Оставите коментар