Херцеговачки студенти из Новог Сада дошли у Београд да би дали крв за Светлану Радановић

  • Након апела који је портал Слободна Херцеговина објавио за акцију прикупљања  крви за лијечење Светлане Радановић, неки читаоци су се јавили тражећи допунске податке, а многи од њих су пошли у Завод за трансфузију крви на ВМА.


Реаговали су млади чланови Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља из Новог Сада.
Јутрос се наменски из Новог Сада у Београд упутило троје студената Росана Јокановић, Миодраг Самарџић и Марко Симовић да дају свој допринос овој акцији.
Број добровољаца херцеговачких студената из Новог Сада био би и већи, али многи су већ на распустима, неки редовни даваоци су скоро дали крв, па нису били у могућности да учествују у овој акцији, неки су под терапијама…

Подсјетимо, Светлана, мајка троје мале дјеце, је и сама као љекар (специјалиста радиологије) помогла многима. Обољела је од акутне лимфобластне леукемије.

Према ријечима љекара из Клинике за хематологију за лијечење на ВМА неопходно је  да се у три наврата скупи по десет доза крви крвне групе А и О rh фактор није важан.

За кратко вријеме скупљена је потребна доза крви за прву фазу лијечења.

Портал Слободна Херцеговина захваљује свим људима добре воље

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар