ДЈЕЧАК МОЛИ ПРЕДСЈЕДНИКА: Асфалтирајте пут до мог села Биоци у требињским брдима!

  • Дјечак из Србије замолио свог предсједника Вучића да ургира код Додика да се среди пут у селу код Требиња!

Александар Вучић и Милорад Додик добили су нов задатак. Предсједнике двије земље Србије и Босне и Херцеговине замолио је дјечак Урош Станишић (13) да асфалтирају пут до села Биоци надомак Требиња гдје он годинама уназад чува стоку и помаже својим дедама: Драгану и Браниславу.

Овај малишан који је за сваку похвалу свој распуст умјесто на мору попут већине својих вршњака проводи тако што пласти сјено, чисти штале, тјера говеда и стадо на испашу, чува коње и сега дрва. Урош је гостовао у Јутарњем програму на телевизији “Прва” и замолио свог предсједника, да мјештанима олакша живот у овом сеоцету гдје је одрасла његова мајка и бака, а сада и он.

– Ја годинама идем у моје село. Тамо јесте тежак живот, али је много лијепо. Једино што треба да се уради јесте да се асфалтира шест километера пута до села, па бих замолио нашег предсједника Александра Вучића да поразговара са Милорадом Додиком да се асфалтира пут. Људи тамо који возе кола плаћају велику штету јер је лош пут. Све би било лакше да има асфалт. И ја бих водио своје другаре – рекао је Урош.

Овај малишан је прави примјер како се чувају праве врједности и село, што је телевизија Прва препознала и са њим поразговарала и о томе шта он све ради у Биоцима док тамо борави.

– Све! Чувам стоку, појим стоку, тјерам говеда и коње на пашу. И њих појим. Мени то ниста није тешко, тако радим већ девет година. Срео сам вука, лисицу, змију, срндаћа, дивљег вепра, али се нисам уплашио – објаснио је он.

Урош се, по свему судећи, ничега не плаши, па и да водеће људе двије пријатељске земље замоли да афалтирају пут до овог лијепог сеоцета надомак Града Сунца. Да ли ће његова молба бити услишена остаје нам да видимо.

Провјерено.инфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар