ДЕЛИЈЕ ФОЧА: Бакљадом прославили крсну славу Српске и одали пошту Драгану Гаговићу (ВИДЕО)

  • Величанственом бакљадом на Тргу 9. јануара, уз огромну платнену икону Светог Стефана, и са ватрометима по цијелом граду, навијачка група „Делије Фоча“ и ове године је обиљежила крсну славу Републике Српске.

Као и претходне двије године, тачно у 18,00 часова, када су звона са Храма Светог Саве означила почетак вечерње службе уочи Стефандана, навијачи Црвене звезде упалили су мноштво свјетлуцајућих бакљи, а ове године додали су и неколико ватромета с краја на крај Фоче, желећи да сви грађани учествују у слављу.

Навијачи Црвене звезде икону дугу тридесетак и широку 12 метара израдили су прије три године, када су први пут на овакав начин обиљежили Крсну славу и рођендан Српске.

Навијачи су раширили и два транспарента, која су посветили покојном Драгану Гаговићу, којег су су тачно прије 20 година, 9. јануара 1999. године, из засједе на путу Устипрача-Чајниче убили припадници француског ИФОР-а, док је као тренер каратеа у комбију возио младе каратисте.

Против Гаговића, који је у посљедњем рату био шеф фочанске полиције, Хашки трибунал је подигао оптужницу 1996. године, теретећи га по командној одговорности, али је заувијек остала тајна зашто је морао бити убијен, тим прије што је и међу Бошњацима, који су га цијенили као часног полицајца, било спремних да свједоче у његову одбрану.

ИГОР ЈАНКОВИЋ/ РАДИО ФОЧА
ВИДЕО: НЕЗАВИСНИ ПОРТАЛ ФОЧЕ

ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар