Билећа: Јуниорке Јединства првакиње РС

  • Протекли викенд, Билећа је била у знаку одбојке. Јединство је освојило прво место испред Славије док су Билећанке остале треће 88242-Odbojka

 

У Универзалној спортској дворани играла се одбојкашка јуниорска завршница за жене. Снаге су одмјериле 4 екипе:

  • ЖОК „Бимал Јединство,“ Брчко
  • ОК „Славија,“ Источно Сарајево
  • ОК „Дервента,“ Дервента
  • ОК „Херцеговац,“ Билећа

Систем играња био је Бергеров, свако са сваким.
Одиграло се укупно шест утакмица, и то три у суботу, а три у недјељу.

Прва утакмица одиграна је између екипе домаћина, ОК „Херцеговац“ и екипе „Бимал Јединство.“ Брчанке се славиле резултатом 3:0.

Напетија атмосфера владала је у другом сусрету у коме су снаге одмјериле „Дервента“ и „Славија.“ Сарајке су изашле као побједнице из овог сусрета, добивши екипу „Дервенте“ резултатом 3:2. Одмах након те утакмице Сарајке су играле против Билећанки и славиле убједљиво 3:0.

У недјељу, у прву утакмицу играле су Брчанке су славиле  против Дервенте 3:0. И домаћа екипа била је расположенија за игру,па су и Билећанке  побједиле дервенту 3:1.

А, онда је услиједило велико финале. Послије пет сетова игре, Брчанке су савладале Славију.

ОК „Херцеговац“ је заузео треће мјесто, док је екипа из Дервенте освојила четврто мјесто.
„На одиграној јуниорској завршници РС-а зазузеле смо треће мјесто. Показале смо добру игру, али пресудило је искуство противника,” прича за наш портал НАТАША ШАРЕНАЦ, играчица ОК “Херцеговац” и додаје

“Пласирале смо се и на пионирску завршницу, која ће се играти такође у Билећи 9. и 10. маја. Надамо се да ћемо оправдати повјерење које тренери, управа и  навијачи очекују од нас. Састајемо са екипама: „Бимал Јединство“ „Славија“ и “Инова”. Противници су јаки, али учинићемо све што је у нашој моћи да се што боље пласирамо.“

За најбољег играча проглашена је ВЕРА КОСТИЋ, одбојкашица „Бимал Јединства“.
За титулу у овој категорији, бориће се двије првопласиране екипе са овог турнира, заједно са двије првопласиране екипе из Федерације Босне и Херцеговине.

Аутор: Петар Салатић / Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар