ЗАВРШЕН КОНКУРС УПРАВЕ ЗА ДИЈАСПОРУ И СРБЕ У РЕГИОНУ: Србима у Мостару 1,35 милиона динара

 • Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону издвојиће 1,5 милиона динара  пројекте српских организација из долине Неретве (Мостар  и Чапљина), док ће пројекти у осталим херцеговачким општинама бити подржани са укупно 1,9 милиона динара.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону донијела је одлуку о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, по јавном позиву који је био отворен од 18. маја до 01. јуна 2020. године.

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је суфинансирање за укупно 232 пројекта у укупном износу од 46 милиона динара.

Посебан разлог за задовољство имају Срби из долине Неретве који су за пет пројеката добили подршку вриједну 1,5 милиона динара.

 • СПЦО Мостар –  Школа српског језика, историје и културе – 200.000
 • СПКД „Просвјета“ ГО Мостар – Просвјетина школа српског језика, историје и културе – 300.000
 • СПКУД „Гусле“ Мостар – 101. Шантићеве вечери поезије у Мостару –  350.000
 • СПКД „Просвјета“, Мостар – Шантићев фестивал деце песника – 350.000
 • Координација Срба Мостар  – Израда социјалне карте становника српске националности на подручју града Мостара, пружање бесплатне правне помоћи те помоћ организовању српског народ у Мостару – 150.000
 • СПЦО Чапљина – Божићни концерт у Чапљини – 150.000

 

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону подржала је са 1,9 милиона динара пројекте и у другим херцеговачким општинама.

 • Фестивал медитеранског и европског филма –  „8. Требиње филм фестивал“ – 650.000
 • СПКД „Просвјета“, Гацко  – „Осам вијекова светославља у Херцеговини“ – 250.000
 • Завичајни клуб „Освит“  – 3. Билећки међународни маратон – 200.000
 • КУД „Зеленгора“ Гацко –  „Концепт традиционалних игара у Гацку“ – 250.000
 • Међународна умјетничка колонија „Ластва“ Требиње – Међународна умјетничка колонија „Ластва“ – 400.000
 • Удружење „Културни центар Билеће“ – Фестивал за младе Липа фест 10 – 150.000

Oдлуку о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону можете погледати овдје.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Ортијеш Reply

  У Мостару данас живи 500 Срба. Кад би могао отац Радивоје би себе клонирао још 500 пута и отворио још 15 удружења грађана и све то контролисао. Мостар има 500 Срба, а једино је мјесто које има двије „Просвјете“. Расклолник који је пун приче о јединству и саборности. И чим је стигло рјешење за овај конкурс кренуо је у ново утјеривање новца за гробље које пропада, а које је у надлежности СПЦ. Херцеговци у Србији му добро дођу само онда кад треба узети паре, а у Мостару брани лик и идјело Алојзија Степинца и то све осуђујући оне претке који су морали да обуку аустроугарску униформу, а да не помињемо што је у исти кош са Степинцем ставио ђенерала Михаиловића. Да би поправио лошу медијску слику о себи нашао је неколико послушника и са више портала пере своју срамну биографију трговца имена Алексе Шантића. Срамота!

Оставите коментар