НОВА КЊИГА РАНКА ГОЈКОВИЋА: Знаменити Руси у српској историји

  • Уочи Сајма књига изашла је нова књига православног публицисте Ранка Гојковића „Знаменити Руси у српској историји“, други део диптиха. Подсетимо, прва књига нас је упознала о знаменитим Србима у Русији  

    Знаменити Руси корице

Дакле, као што видимо, Промислитељска улога руско-српских братских веза не прекида се ни у наше дане, али до истинског препорода у нашем народу, у нашој држави, не може доћи све док је православна религија у запећку пре свега у нашој породици и све док оваква Европа која је одавно престала бити просвећени савез хришћанских народа, представља идеал за велики део српских политичара и српске интелигенције.

Нама није потребна породица западног типа у којој је добит једини идеал, породица у којој је виши циљ капитал, у којој личност служи само као прилог главном објекту – капиталу.

Нама није потребна “модерна европска држава” која личи на друштвени мравињак заснован на искључиво егоистичким начелима. После свих жалосних искустава српског рода током целог ХХ и почетка ХХI века, залагати се за заједницу са творевином која представља “гробље великих људи и идеја” како Европу назва Достојевски – може само потпуно интелектуално импотентан Србин.

Вратимо ли православну религију на место које је имала током најсветлијих страница наше историје, препород ће стићи брже него што сањамо. А што се тиче нашег савезништва, послужићу се народном узречицом да Србин и када умре, сахрањује се окренут Русији…

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар