Васо Мијановић нови директор требињске Болнице

  • Нови директор Болнице Требиње је Васо Мијановић који је на овој функцији замијенио Здравку Врећу.

    vaso

Мијановић, који је био шеф Правне службе у овој здравственој установи, рекао је да се нада да ће моћи адекватно да одговори на све задатке које ова функција носи, истичући да не жели на почетку да даје велика обећања, с обзиром на тешку ситуацију у цијелом здравству, али и у друштву.

Он је навео да ће у наредном периоду формирати адекватан тим, те да ће обавити разговоре са директорима свих домова здравља у Херцеговини, болницама у окружењу, ресорним министарством и Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

Мијановић је истакао да ће настојати да у што скорије вријеме почне и реконструкција и опремање одсјека за хемодијализу, као и да Требиње добије ангио-салу да би коронарографија и уградња стента могла да се ради у овој болници.

Досадашњи директор Здравка Врећа, која је ову функцију обављала у претходних девет година, рекла је да је ова здравствена установа тренутно једна од најуспјешнијих у Републици Српској, што ће знатно олакшати рад новој управи.

Говорећи о свом мандату и постигнутим резултатима, Врећа је навела да је 2006. године болницу затекла у изузетно тешкој ситуацији, да су обавезе према радницима биле више од три милиона, а просјечна плата 680 КМ.

„Сада су све плате исплаћене, бруто плата у Болници је 1.800 КМ, а у опрему је уложено више од седам милиона КМ“, истакла је Врећа, наводећи да је њен највећи успјех што је у мандату запослено више од 70 радника и двадесетак љекара.
„У протеклом периоду уведено је низ дијагностичких и терапијских процедура“, рекла је Врећа и додала да су квалитет доказали и добијањем статуса сертификоване здравствене установе. Она је навела да иза себе оставља добру финансијску ситуацију, а ниједну аферу, нити судски спор у вези са њеним именом.

Велику захвалност Врећа је упутила сарадницима, донаторима и новинарима. Она ће убудуће радити као љекар на грудном одјељењу требињске Болнице.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар