БЕОГРАД, 20. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНЕ: Оснивачка скупштина Удружења Љубињаца у Србији

  • Дан уочи празника Светог Луке у Београду одржан је састанак иницијативног одбора за обнову завичајног удружења Љубињаца у Србији.

Гојко Ђого, Милан Пешут и др Милован Пецељ

На састанку је одлучено да се 20. новембра 2018. године са почетком од 19 часова у амфитеатру Географског факултета у Београду (Војвођанска 1, Земун) одржи оснивачка скупштина Удружења Љубињаца које би на тај начин наставило рад који је заустављен крајем прошлом вијека.

– Данас је више Љубињаца у Београду и Србији, него у самом Љубињу. Ово ће бити прилика да се саберемо, пребројимо и покушамо да учинимо нешто корисно за наш завичај – рекао је проф др Милован Пецељ, који, иако рођен у Гајдобри, никад није заборавио своје коријене.

Пецељ је додао да је Љубиње даровало Србији велики број људи који су се доказали у разним сферама живота. Држећи се оне Андрићевске „да сви дугујемо завичају“ Пецељ очекује да ће се оснивачкој скупштини Удружења Љубињаца одазвати већина која данас живи у Београду и околини.

– Наша је обавеза да се потрудимо да се глас Љубиња чује што даље и да својим дјеловањем укажемо на важност опстанка Љубиња који је данас најистуренија капија источне Херцеговине – рекао је Пецељ и апеловао на све Љубињце да се одазову у што већем броју на оснивачкој скупштини.

Домаћин састанка био је угледни бизнисмен Милан Пешут. Присутан је био и један од највећих српских пјесника академик Гојко Ђого, као и уредник портала Слободна Херцеговина Трифко Ћоровић.

Апелујемо на све Љубињце да се у што већем броју одазову на оснивачку скупштину Удружења.

Одговори на сва питања и информације могу се добити и путем мејла ljubinjci@gmail.com

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар