У Новом Саду одржана изборна скупштина Удружења студената Републике Српске у Србији

  • Синоћ је у амфитеатру Спенса одржана је изборна скупштина Удружења студената Републике Српске у Србији.  Историјски тренутак за студенте преко Дрине започео  је интонирањем химне двију држава ( РС и Србије ) и тиме је јасно показана нераскидива веза између једног народа подијељеног у двије државе.

Идеја и жеља за окупљањем свих студента из Републике Српске у једном Удружењу које би као мост повезивало двије стране обала Дрине кичме српског народа,  присутна је већ дужи период код групе студента, а подржана од стране великог броја студената биле су уводне ријечи пресједавајућег скупштином дипл.правника Душана Милошевића.
У оквиру оснивачке скупштине изабрани су органи удружења из студентских редова. Управни одбор је састављен од представника факултета Универзитета у НС. Чланови управног одбора су на скупштини  из својих редова изабрали  предсједника Удружења студената из РС. Њихово повјерење је задобио студент Правног факултета Милан Пудар, који је на крају својим обраћањем студентима изнио циљеве и активности које Удружење планира у наредном периоду.
Основни циљ Удружења је да се залаже за бољи статус чланова удружења и заступање  интереса сваког његовог  појединца, стварање конекција између студента из Републике Српске и Србије на свим пољима дјеловања, организовање трибина и предавања кроз које ће бити промовисане тековине Републике Српске и Србије.
На оснивачкој скупштини уприличен је и свечани програм који је праћен наступима  умјетница из Републике Српске и Србије.
Интересовање за овај историјски тренутак било је огромно. Оснивачкој скупштини је присуствовало око 300 студента, чиме се увелико превазишао сједећи капацитет свечане сале Спенса.
Организатори су се захвалили свим присутнима на великом одзиву и подршци коју су пружили  и најавили много сличних активности у наредном периоду које ће засигурно окупљати далеко већи број студената.
Текст и фото: Милица Шиповац
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар