БЕОГРАД, 2. ЈУН 2019. ГОДИНЕ: Концерт поводом јубилеја певачког друштва „Прело“

  • Наступом у атријуму Народног музеја у Београду Певачко друштво „Прело“ из Београда у недељу 2. јуна 2019. године са почетком од 20 часова обележиће свој јубилеј –  10 година рада

Певачко друштво „Прело“ представља изворну певачку групу, која има за циљ афирмацију традиционалне музике и очување српског, нематеријалног културног наслеђа.  Чине га млади и деца различитих узраста са територије ,мотивисани идејом и жељом да сачувају наш национални идентитет и културно наслеђе предака.

Ова изворна, етно-певачка група изводи народну песму на традиционални начин у смислу старијег и новијег сеоског певања, употпуњујући је народним казивањима, обичајима и обредима српског народа, дајући печат савремености кроз елементе модернијег аранжмана, актуелизујући је кроз бројне наступе, концерте, смотре.

Интерпретирањем изворне, народне музике, они успевају да традицију осавремене и ововремене , како за своје вршњаке, тако и за ширу јавност. Приказујући обичаје и песме , које су им временски и просторно далеки, млади из Прела, заједно са вокалним педагогом Маријаном Бутулијом, изузетно надахнуто интерпретирају српску, изворну песму, али и традиционалну музику свих словенских народа.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар