БЕОГРАД, 17. ДЕЦЕМБАР 2019. ГОДИНЕ: Концерт младог требињског умјетника Николе Јелачића

  • У оквиру Децембарских свечаности на Чукарици, у уторак, 17. децембра, са почетком у 18 часова биће организован концерт младог умјетника Николе Јелачића. Концерт се организује у склопу редовног програма Галерије 73 Арс Музикум и уз подршку Удружења Требињаца Јован Дучић у Београду.

Никола Јелачић је рођен у Требињу 1998. године, гдје је завршио основну музичку школу у класи професорке Данице Куртовић.

Даље музичко образовање наставио је у Београду у средњој музичкој школи „Јосип Славенски“ у класама професора Далибора Наумовића и Слободана Миливојевића.

Тренутно је студент четврте године на Факултету музичке умјетности у Београду, у класи професора Александра Хаџи – Ђорђевића.

Освојио је многобројне награде од којих се истичу: прва награда и звање лауреата на републичком такмичењу 2016, прва награда на Наисус фестивалу у Нишу 2015 и друга награда на Војвођанском фестивал у Новом Саду 2016.

Током концерта публика ће имати прилику да ужива у стиховима Јована Дучића.

Позивамо све Херцеговце  да својим присуством увеличају овај догађај и подрже младог, али надасве талентованог умјетника.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар