Аутобуска станица у Требињу иде у закуп

  • Град Требиње ће ускоро објавити јавни позив за закуп објекта аутобуске станице и простора око станице. Тендерски документ је у припреми и већ на наредном засједању Скупштине града ће бити објављен конкурс за изнајмљивање.

autobuska-stanica-trebinje

Извор: Радио Требиње
Текст: М.И.
Након пола године, колико је функционисао као аутобуско стајалиште, новоизграђени објекат ће ускоро у закуп, а како је запотврдио градоначелник Славко Вучуревић, станица ће бити стављена у функцију већ до почетка туристичке сезоне.
У градској администрацији одустали су од првобитне идеје да се аутобуска станица припоји Јавној установи „Требињестан“, јер како су истакли, надлежни суд није прихватио пререгистрацију ове установе, те се одустало од идеје да се станица нађе у њеном оквиру.
„Ми смо направили анализу стања у окружењу и сви параметри упућују да је то економски најисплативији начин успостављања рада станице, тако да смо донијели одлуку да се објави јавни позив за изнајмљивање објекта, што ћемо и урадити на наредном засиједању Скупштине“, каже градоначелник Вучуревић.
Он напомиње да интересаната за изнајмљивање има и додаје да су станични објекти у сусједним градовима, које су у власништву града или државе такође издати.
Мислимо да је то најбоље искуство. Била би нам потребна значајна финансијска средства, како би објекат ставили у функцију. Превозници, који су заинтересовани за закуп, у свом систему имају потребне струке за обављање ове дјелатности, па им је лакше да се сертификују и што прије добију сва потребна документа за рад “, напомиње градоначелник Требиња.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар