Почео заједнички радијски програм станица из Српске и Србије

  • Руководиоци Радија Републике Српске, Радија Новог Сада, Радија Београд два и Студија у Нишу договорили су да сваког петка у оквиру емисије „Разбудилник“ реализују заједнички дио јутарњих програма.


„Ослушкујући жеље и потребе наших слушалаца, што су урадиле и колеге у Београду, Нишу и Новом Саду, одлучили смо да се ујединимо у озбиљну заједничку програмску причу. Наш `Разбудилник` је најслушанији радијски јутарњи програм у Републици Српској, а заједничко нам је то што ујутру не говоримо о политичким темама. Лако смо се договорили“, изјавио је директор програма Радија Републике Српске Драган Пајић.

Пајић је навео да је договорено да се заједнички јутарњи програм емитује једном седмично у 7.15 часова, и то петком у трајању од 35 минута.

Он је додао да Радио Нови Сад, Радио Београд два и Студио у Нишу већ имају заједнички јутарњи програм под називом „На три воде“ па би, како је навео, Врбас требало да буде „четврта вода“ коју у заједничку причу доноси емисија „Разбудилник“.

„Тај заједнички програмски садржај за слушаоце у Србији и Републици Српској нуди тему емисије, госте у студију, информације о дешавањима у већим градовима, најаву догађаја из културе и спорта. Слушаоци Радија Републике Српске петком ће уз познате гласове Славице Личине и Драшка Ратковића слушати и гласове водитеља из Београда, Новог Сада и Ниша“, напоменуо је Пајић.

Уредник Јутарњег програма Радија Републике Српске Славица Личина рекла је да је прва емисија превазишла очекивања, јер су се јављали слушаоци не само из Републике Српске и Србије, већ и из Русије, Италије и Њемачке.

РТРС и РТС прије неколико година потписали су уговор о пословно-техничкој сарадњи, који и на радијски начин добија свој садржај, саопштено је из Радија Републике Српске.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар