4. Филмски фестивал: Бранислав Трифуновић на требињској премијери филма „Бурек“

  •  У оквиру 4. Фестивала медитеранског и европског филма вечерас су на Љетној сцени Дома младих приказани филмови „Бурек“ Владимира Николића и „Ви идите, ја нећу“ Александра Ђуровића.

bane
Публику 4. Фестивала медитеранског и европског филма вечерас је поздравио глумац Бранислав Трифуновић који са братом Сергејем глуми у филму „Бурек“.
„Поделити бурек са људима које год да су вере и националности је поента овога филма. Живео бурек“, истакао је Трифуновић, након приказивања филма.
„Бурек“ је комедија која је снимана у Грчкој, а која говори о економској кризи. На веома оригиналан и духовит начин, глумци из различитих земаља представљају свако свој народ. У свему томе, свако од тих ликова упознаје неког новог ко му мјења живот. А упознају се на порцији бурека.
Трифуновић је додао да је по први пут заиграо са братом на филму.
„Сарадња с братом била је одлична. Одлична енергија између нас пренела се и на платно и на целу екипу. Смех је заштитни знак филма, духовити начин гледања на ствари”, навео је он.
Сутра, петог дана Фестивала медитеранског и европског филма биће приказани филмови „Смрт у Сарајеву“ Даниса Тановића и „Палме у снијегу“ Гондоле Молине.
Програм сваке вечери почиње у 20:30, а улаз за све пројекције је слободан.
Фестивал се завршава у недјељу, 14. августа додијелом Златног платана, овогодишњем лауреату глумцу Раду Шербеџији за изузетан допринос евромедитеранској кинематографији.

Д.М. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар