Љубиње и Берковићи кандидују три пројекта за донацију Владе Србије

  • Општина Љубиње ће за донацију Владе Србије кандидовати пројекат завршетка асфалтирања улица у љубињском насељу Виногради, а Берковићи реконструкцију спортске дворане и завршетак саобраћајница у насељу Видуша један, речено је Срни у овим општинама.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић рекао је Срни да се насеље Виногради састоји од десет улица у којима живи углавном младо становништво са великим бројем дјеце и да је због тога значајно да у овом насељу буде ријешен проблем инфраструктуре.

Крунић је навео да је у овај пројекат општина Љубиње до сада уложила 630.000 марака, те да је за завршетак пројекта потребно још око 500.000 марака за шта је општина кандидовала према донацијама Владе Србије.

„До сада је ријешена оборинска канализација и сада смо кренули у асфалтирање и постављање ивичњака за око километар пута. Остаје нам још километар и триста метара да асфалтирамо, за шта би нам значила средства Владе Србије„, објаснио је Крунић.

Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић рекао је да ће општина за средства Владе Србије кандидовати реконструкцију спортске дворане и завршетак саобраћајница у насељу Видуша један.

Према Абрамовићевим ријечима, вриједност пројекта реконструкције спортске дворане износи 500.000 КМ, при чему би требало да буде у потпуности замијењена досадашња конструкција дворане и постављена чвршћа, а планирана је и реконструкција система гријања.

Абрамовић је рекао да је пројекат завршетка саобраћајница у насељу Видуша један у Берковићима вриједан око 300.000 КМ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће овог мјесеца бити одржан састанак свих начелника из Српске и неколико општина из ФБиХ са већинским српским становништвом са високим званичницима Српске и Србије о реализацији досадашњих и даљој сарадњи на реализацији будућих пројеката.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар