Странци купују у Требињу: Помама за старим каменим кућама

  • У последње време у Требињу влада права помама за старим, каменим кућама, за које су највише заинтересовани инвеститори из западне Европе, пишу данас бањалучке „Независне новине“.

Трговци некретнинама кажу да руине овог лета највише купују Чеси, који су само током августа покуповали неколико старих кућа у приградском насељу Придворци и према најавама још ће да инвестирају.

Власник и директор агенције „Твико“ Васо Милић прецизира да су пре неколико дана продали брачном пару из Чешке три старе куће, а траже и четврту, које планирају да реновирају и за почетак изнајмљују својим пријатељима.
Милић, међутим, наводи да Чеси имају у плану бављење етно туризмом и да је велики број њих заинтересован за ову врсту куповине, тим пре што су наишли на разумевање у Одељењу за урбанизам града Требиња, где су све документе завршили за двадесетак дана.

Тврди да су иностраним купцима најинтересантнија места у околини Требиња, а главни разлог интересовања Европљана за тај део Републике Српске је, сматра, близина Дубровника и Херцег Новог, али и здрава клима и вода.

Милић тврди и да би, с обзиром на велику заинтересованост за куповину, обрт капитала ове врсте у Требињу био сваке године милионски да је Босна и Херцеговина склопила споразум о трговини с европским земљама, што кочи долазак инвеститора.

Извор: Тањуг

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар