ХЕТ И СНСД НАЈАВЉУЈУ ТУЖБУ ПРОТИВ ВУКАНОВИЋА: Радимо по закону, регистровани смо за контролу вина

  • Управа Хидроелектрана на Требишњици на ванредној прес конференцији одбацила је као неистините и неаргументоване оптужбе Небојше Вукановића, предсједника Савеза за правду и ред, да ово предузеће у јавним набавкама незаконито послује, због чега ће помињани појединци из менаџмента, како је речено, за клевету затражити сатисфакцију и путем суда.

HET-pres
Говорећи о радовима на бетонском облагању тунела Фатничко поље – Билећко језеро, за које је Вукановић прекјуче на прес конференцији устврдио да је ријеч о фиктивним и незаконитим пословима, склопљеним само са једним понуђачем – генерални директор ХЕТ-а Гордан Мишељић рекао је да се не ради о санацији већ наставку, односно другој фази, започетих радова на тунелу, те да је по новом закону о јавним набавкама довољно да добављач има само једну валидну понуду.
„Укупна дуживна тунела је 15,6 километара од чега је за сада бетонирано свега 4,5 км. У питању је трогодишњи уговор вриједан око 10 милиона КМ, од чега је за радове у текућој години предвиђено 1,5 милиона КМ. Такође, уговор није закључен – за сада постоји само одлука о избору најбољег понуђача“, истакао је генерални директор ХЕТ-а.
Говорећи о Вукановићевим оптужбама за злоупотребе у вези са набавком уређаја за контролу квалитета вина, Мишељић је појаснио да је ХЕТ, због своје лабораторије, регистрован и за контролу квалитета воде и хране, да се опремањем лабораторије овим уређајем жељела пружити подршка требињским винаријама, те да је ријеч о услугама на комерцијалној основи, због чега „ХЕТ неће бити оштећен – ни за једну марку“.
„Намјера нам је била да у складу са иницијативом Удружења винара ‘Винос’ и препорукама ресорног министарства изађемо у сусрет требињским винарима и дамо подршку тој врсти производње у нашем граду – како они убудуће не би морали да обављају контроле вина негдје у западној Херцеговини. То ће моћи да раде и у свом граду, по неким реалним цијенама“, закључује Мишељић.

СНСД: Грађани на изборима доказали да вјерују нама, а не Вукановићу!

Градски одбор СНСД-а Требиње саопштењем за јавност демантовао је данас тврдње Небојше Вукановића, предсједника Савеза за правду и ред, да ова странка преко јавних набавки Хидроелектрана на Требишњци извлачи новац „за своју изборну кампању и куповину гласача“.
„Као прво, СНСД се никад није служио недемократским и нелегалним средствима на изборима да би утицао на изборну вољу грађана. Као друго, СНСД нема потребе да то чини, јер сви показатељи са терена иду у нашу користи. Народ Херцеговине показао је на прошлим општим изборима коме вјерује, а на наредним локалним коначно ће да се ријеши лоше политике и лоших политичара“, кажу у требињском СНСД-у.
У саопштењу наводе да су принуђени реаговати и демантовати оптужбе „због чињенице да сто пута поновљена лаж постаје истина“, иако су мишљења да Вукановић, преко „блаћења и криминализације СНСД-а, себи покушава да диже цијену не би ли се наметнуо за неку функцију“ – коју, како поручују у СНСД-у, „од грађана никад неће добити“.
„Ипак, не можемо дозволити да то ради преко наших леђа. Стога ће на суду морати да доказује све оптужбе које је изнио на рачун СНСД-а и званичника странке. За политичку критику и обрачун у демократским оквирима смо увијек спремни, али за јавно изговорену ријеч треба да се сноси одговорност“, закључује се у саопштењу.

 Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар