ЖОК „Гацко“: Бронзана медаља и треће мјесто на Балкану!!!

  • Најбољи спортски колектив из Херцеговине ЖОК “Гацко” актуелне вицешампионке и финалисткиње Купа БиХ током викенда наступале су у Лајковцу на одбојкашком Финалном турниру Балканског Купа.

yok gacko

После тијесног пораза у полуфиналном мечу,3:2.од домаћег Жељезничара у утакмици за треће мијесто, “гатачке тигрице” побиједиле су ЦСУ „Медицина Таргу Муреш“ из Румуније са 3:1, по сетовима 25:23, 25:27, 25:19 и 26:24 и ките се бронзаним медаљама.

Била је то велика борба, узбудљива и неизвијесна одбојкашка представа али у кључним тренуцима меча боље се сналазе Гачанке и сасвим заслужено после три сезоне играња у Европи уписују и прву међународну побједу.
У побједничком тиму Наташа Слијепчевић, највише терорише и руши одбрану Румунки и са 31.поен била је најбољи поентер, а слиједиле су Ана Гајић са 16., Тијана Салатић са 13. и Катарина Каћа Поповић са 11. Јунакиње велике побиједе “тигрица” биле су и сјајнии организатор игре “техничарка” Хелена Кошутић, “капитенка” Маја Маљевић и “млађана” либерка Дајана Бољановић.

Код пораженог Оливера Медић уписала је 22. Роксана Јанку и Самара Франчин додале су по 12, а Софија Медић 11.
Изабранице стратега Ивана Маљевића и његовог помоћника Саше Слијепчевића на турниру у Лајковцу играле су у саставу: Ана Гајић, Катарина Поповић,либеро Дејана Бољановић, Наташа Слијепчевић, Тамара Витковић, Тијана Салатић, Хелена Кошутић, капитен Маја Маљевић, Андријана Дивљан, Невена Видојевић, Аница Поповић и Ивана Кошутић.

Завјесу на такмичење у Лајковцу спустиле су одбојкашице „Оџаги Трабзона“ из Турске,које су у финалној утакмици за прво мјесто побиједиле домаћи „Железничар“ са 3:0, по сетовима 25:18, 25:18 и 25:20.

Извор: Општина Гацко

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар