ВИДИЋ: Власници уписани у земљишне књиге КО Пребиловци незаинтересовани за сређивање власничких односа

Факсимил писма

Начелник општине Чапљина је у свом одоговору навео да је „предметно земљиште КО Пребиловци“ од 7. јуна 1976. године уписано на Општину Чапљина и да је на дијелу тог локалитета током 80-их и 90-их година додијељено 30 грађевинских парцела Општини Чапљина и да се тада нико није успротивио да локална самоуправа буде носилац додјеле неизграђеног темљиштва друштвене својине уз накнаду.

Видић додаје да је намјера Општине да ту земљу да у закуп или концесију ради „рационалнијег искориштавања запуштеног земљишта које нико не користи деценијама“. Ипак, на крају писма Видић признаје да се у земљишним књигама К.О. Пребиловци „формално води велики број сувласника“ са како је навео „изузетно малим сувласничким дијеловима“ земљишта, али да нико није исказао интерес за кориштење наведеног земљишта и сређивање власничких односа.

Видић је на крају писма поручио да би приликом сређивања власничких односа требало укључити локалну самоуправу „која је већ више од 40 година уписана као посједник предметних некретнина“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 
ДЕЛЕГАЦИЈА ХЕРЦЕГОВАЦА ПОСЈЕТИЛА ИНЦКА: Надамо се да ће се зауставити отимање српске земље у Пребиловцима

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИНЦКО ПИСАО НАЧЕЛНИКУ ЧАПЉИНЕ: Видићу, доставите доказе око власништва земљишта у Пребиловцима!

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар