Владика Григорије потврдио: 8. августа освештање Храма у Пребиловцима!

  • Епископ захумско-херцеговачки и приморски је додао и да је при крају изградња цркве у Пребиловцима и најавио да ће 8. августа бити њено освештање и сахрана костију пребиловачких жртава из Другог свјетског рата.

IMG_0186

Пребиловци, 08. август 2014 -Владика Григорије у Храму Васкрсења на првој литургији посвећеној Светим пребиловачким мученицима (фото: Слободна Херцеговина)

 

Извор: Срна

“Надамо се да ће то бити догађај мира и помирења, а не догађај раздора и свађе”, рекао је владика Григорије, додајући да је црква у Пребиловцима саграђена уз помоћ великог броја добрих људи.

Храм Васрсења Христовог у Пребиловцима гради се на мјесту некадашње спомен костурнице у којој су биле положене кости око 4.000 Срба убијених у Другом свјетском рату, а која је 1992. минирана. У новој цркви биће положене и кости које су пронађене и сакупљене у Пребиловцима по повратку Срба у ово мјесто.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар