Упис имена мученика на зидове Храма у Пребиловцима

  • Поштовани пријатељи, потомци сродници и поштоваоци српских жртава хрватског геноцида у Другом свјетском рату, са простора Доње Херцеговине (Чапљина, Столац (без Дабра), Метковић, Неум, Љубушки, Читлук, Житомислић, Губавица и Пијесци, као и Срба из других крајева убијених на овом подручју у јамама, ријекама и на другим мјестима.

ikona

Фото. Слободна Херцеговина

 

Ако Бог да, ускоро ће имена и презимена новомученика бити уписана на на зидове Храма Васкрсења Христовог у Пребиловцима.

Молимо вас да нам на мејл:

доставите имена ваших ближњих страдалих на поменутом подручју ради провјере постојећег списка и уношења у њега имена новомученика чија нам имена до сада нису била позната На подручју Чапљине, у ријеци Неретви и јамама Шурманци и Бивоље брдо убијен је 1941. велики број Срба из Сарајева и околине и других дијелова Босне о којима имамо врло мало личних података.
За страдале са подручја Доње Херцеговине потребна су имена свих жртава рата- директних жртава геноцида НДХ, погинулих у војскама од априла 1941, до поратних година, страдалих несрећним случајем у вези ратних збивања и умрлих од патњи у логорима, у епидемијама и од других узрока смрти проузрокованих ратном ситуацијом без обзира гдје су страдали.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар