Ексклузивно: Следеће недеље почиње зидање Храма Васкресења у Пребиловцима!

  • Како Слободна Херцеговина ексклузивно сазнаје током следеће недеље биће настављени радови на обнови Храма Васкрсења у Пребиловцима

prebilovci-gradnja

Пише: Трифко Ћоровић

– Радници и машинерија се спремају да следеће недеље наставе радове на обнови храма, на реду је зидање цркве. А уколико буду пристизали прилози, надамо се да ће се одмах наставити и са постављањем крова – потврдио је за Слободну Херцеговину добро обавештен извор.

Након септембра прошле године и изливања темеља радови на обнови пребиловачког храма су утихнули. Месецима је прилив добровољних средстава био мали, а о самом храму се није пуно говорило.

Крајем јануара СНД “Пребиловци” и сајт Слободна Херцеговина покренули су акцију “Подигнимо Пребиловце”, коју су подржала сва завичајна удружења Херцеговаца у Србији.

Layout 1

Након што су чланови удружења обишли почетком априла Пребиловце, о чему је сајт Слободна Херцеговина опширно писао, кренуло се са донаторским вечерима.

Друштво гуслара “Стара Херцеговина” је одржало до сада концерте у Панчеву и Смедереву, а планиран је концерт 31. маја у Суботици, а потом следе концерти у Вршцу, Новом Саду, Београду…

Удружење Херцеговаца из Зрењанина је акцију прикупљања средстава извело у склопу фестивала војвођанских гуслара, а Клуб Гачана у Београду, као и Удружење Коњичана у Новом Саду су уплатили новчана средства. Чланови удружења су мимо тога и личним прилозима дали свој допринос у прикупљању помоћи.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар