У ЧАСТ ШАНТИЋА: ЗК Херцеговац“ из Панчева поделио награде победницима литерарног конкурса

  • У Гимназији „Јован Дучић“ данас су додијељене награде Другог литерарног конкурса за ученике средњих школа источне Херцеговине, посвећеног Алекси Шантићу, који је организовао Завичајни клуб „Херцеговац“ из Панчева.

konkurs-zavicajnog-kluba-hercegovac-pancevo-1

Стеван Комненић, председник ЗК „Херцеговац“ из Панчева са награђеним ученицима и њиховим професоркама

Прву награду, у конкуренцији 57 радова, добила је Јелена Радмиловић, чији је рад на тему „И опет ми душа све о теби сања“ из Билеће, која је ученица четвртог разреда Средњошколског центра „Голуб Куреш“, док је друга награда додијељена за рад Николе Краљевића на исту тему, који је ученик четвртог разреда Гимназије „Јован Дучић“.

„Ово је највриједнија награда коју сам до сада добила и сматрам да није све у новцу, већ да има нешто и у дипломи која је признање за сав труд од почетка писања, а то је од моје девете године. Изабрала сам пјесму на тему ‘И опет ми душа све о теби сања’, која је на неки начин спој живота и смрти, љубави и онога што се налази иза љубави, сна, чежње за неким“, рекла је Радмиловићева.

konkurs-zavicajnog-kluba-hercegovac-pancevo

Никола Краљевић и победница конкурса Јелена Радмиловић

Никола Краљевић на конкурс је доставио поему, која је на његово изнађење награђена.

„Раније нисам био заинтересован за литерарне конкурсе, али ме професор Веселинка Кулаш подстицала да пишем и да се пријавим на конкурс. Алексу Шантића цијеним као ствараоца и писца и драго ми је што сам један од добитника“, каже Краљевић.

Марија Ковач, ученица трећег разреда СЦ „Светозар Ћоровић“ из Љубиња, на тему „Баците поглед по кршу и пољу, туда су гробља ваших прадједова“, добила је трећу награду.

Специјалне награде додијељене су Петру Варги, ученику четврог разреда Музичке школе Требиње, Анђели Риђешић и Николини Нинковић, ученицама другог разреда требињске Гимназије.

На конкурсу су учествовале средње школе из источне Херцеговине и то: Средњошколски центар „Алекса Шантић“ Невесиње, Средњошколски центар „Перо Слијепчевич“ Гацко“, Средњошколски центар „Голуб Куреш“ Билећа, Средњошколски центар „Светозар Ћоровић“ Љубиње, Центар средњих школа Требиње, Музичка школа Требиње и Гимназија „Јован Дучић“ Требиње.

Ученици су радове достављали на три предложене теме – „И опет ми душа све о теби сања“, „Баците поглед по кршу и пољу, туда су гробља ваших прадједова“ и „Замириса коса к’о зумбули плави“

Извор: Требињелајв.инфо / Ж.К. 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар