Полицајци и дилери шест мјесеци шверцовали дрогу и оружје

  • Четири полицајца ухапшена су данас заједно са још 13 особа у оквиру полицијске акције Маска која се на подручју Бањалуке и Требиња проводи од раних јутарњих сати. Осумњичени су за шверц дроге, али и оружја, и то на подручју Требиња, Билеће, Берковића и Дубровника.

00

У току су и претреси објеката са циљем проналаска доказа који се односе на међународну трговину наркотицима, међу којима су и полицијски службеници који су у протеклих шест мјесеци континуирано вршили кривична дјела организираног криминала, а у вези са кривичним дјелима неовлаштеног промета опојним дрогама и кријумчарења на подручју Требиња, Билеће и Берковића.

Истовремено са активностима у БиХ, полиција Републике Хрватске проводи координиране активности на подручју Хрватске, тачније Дубровника.
Поступајући тужилац Посебног одјела за организирани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ се налази на терену, гдје координира активности полицијских службеника у вези са лишавањем слободе и претресима.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је данас да су осумњичени били укључени у организовани криминал у вези са кријумчарењем дроге.

“Уз то иде и кријумчарење оружја, односно посједовање оружја”, рекао је Васић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је полиција Српске у сарадњи са хрватском полицијом посљедњих шест мјесеци, а у БиХ под надзором Тужилаштва БиХ, проводила активности које су резултирале јутрошњим хапшењима неколико особа и претресима објеката.

Акцију у БиХ проводе припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, у сарадњи са полицијским службеницима Центра јавне безбједности Требиње и Јединице за професионалне стандарде, док са хапшењима у Хрватској везе има и сам УСКОК.

Према досадашњим сазнањима, чланови осумњичене групе дрогу су кријумчарили из Босне и Херцеговине те препродавали на дубровачком подручју.
Уз хапшења неколико припадника групе у Дубровнику у четвртак ујутро полиција је претражила више кафића, станова па чак и један брод.

Извор: Klix.ba

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар