Тест за корону спојио Љубињца и тамнопуту Американку

  • Да Херцеговци, а нарочито Љубињци, никада нису имали предрасуда, доказао је у суботу и Нено Топаловић, двадесетдеветогодишњи младић из Љубиња, који се у Требињу вјенчао с тамнопутом деветнаестогодишњом Американком Тасани Саплетон, рођеном Њујорчанком.

Фото: Уступљена фотографија | Независне новине

Нено је као радник на крузеру упознао своју изабраницу на Бахамима, гдје је његов крузер често пристајао и гдје су се он и његове колеге сваких два дана морали тестирати на корону, а управо је Тасани као медицинска сестра вршила та тестирања.

Љубав између наочитог Херцеговца и тамнопуте Американке букнула је на први поглед, па су се виђали често.

„У та два мјесеца виђали смо се често и једва чекали поновни сусрет, тако да смо након два мјесеца одлучили да љубав крунишемо браком, а ја сам јој предложио да вјенчање буде у мојој Херцеговини, односно у Требињу, чије су љепоте одушевиле и моју Тасани“, каже срећни младожења.

У Љубиње су, како каже, стигли још прије двадесетак дана, гдје се млада Њујорчанка, иако из вишемилионског града, одушевила и овим градићем и Неновом породицом, али и херцеговачким обичајима.

„Моја породица ју је изузетно лијепо прихватила, али и цијели мој град, што је код ње изазвало нарочито одушевљење, па сам јој ја објашњавао и ко је ко у нашој породици, гдје се шта налази у нашем градићу, а посебно сам јој причао о нашим обичајима, сватовима које обавезно предводи барјак, па смо тако одлучили да на нашој свадби буду и два барјака – српска тробојка и америчка застава“, прича даље Нено.

Тако се Тасани, по херцеговачким обичајима, најприје крстила у православној цркви, а онда је услиједило и црквено вјенчање, чија церемонија је такође одушевила младу.

Иако је Љубиње прије десетак година имало још једну тамнопуту невјесту, такође Американку, која се са овдашњим младићем Жељком Милојевићем упознала такође у Америци, љубав између Нена и Тасани је ипак специфичнија, ако ни почему другом, онда по томе што су се на кући Топаловића у Љубињу, а касније и на свадбеном салону, завијориле двије заставе – српска и америчка.

Младенци су након грађанског вјенчања у Требињу отпутовали у Љубиње, а одатле одлазе на брачно путовање у Будимпешту.

„Тасани никада раније није била у Европи, па смо одлучили да наша дестинације буде Будимпешта, јер нам се, листајући туристичке проспекте и услове путовања, највише свидјело да одемо тамо, гдје заиста има шта да се види, а жеља ми је да се моја супруга што више упозна с европском цивилизацијом“, додаје Нено.

Младенци су одлучили да живе у Америци, али још треба да се договоре који дио ове земље ће то бити.

 

Весна Дука/Независне Новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар