Полицајац изненадио пијаног Љубињца, па му отео бомбу и нож

  • Полицајац Синиша Буквић из Љубиња направио је у уторак, у раним јутањим сатима, прави херојски подвиг, одузевши ручну бомбу и хладно оружје од пијаног Љубињца Н. Чолића, који се тако наоружан и уз пријетеће повике шетао око своје куће у Улици Прекопци ББ у Љубињу.

Љубињска полиција је пријаву запримила 15 минута иза поноћи, па је патрола, у складу са Упутством о поступању припадника МУП-а РС у кризним ситуацијама, предузела све мјере и радње како би обезбиједили лице мјеста и блокирали шире подручје.

С обзиром да је, како нам је посвједочио и сам Буквић, пријава била да се лице креће у кући и око куће, када је патрола дошла до куће, њега тамо није било, а због озбиљности ситуације и праћења јасно дефинисаних правила која штите животе у оваквим ситуацијама, нису могли да ураде провјере на уобичајени начин.

„У том моменту нисам осјећао страх, али ми није било ни свеједно, јер је то лице прије више од 15 година ножем напало полицајца Полицијске станице Љубиње. Међутим, у глави ми је била само помисао како што прије требамо ријешити тренутну ситуацију на најбољи начин, како други грађани не би били животно угрожени, јер смо знали да и у кући има укућана“, испричао нам је Буквић.

Kасније су утврдили да су Чолићу у кући били мајка и брат, али, с обзиром да је био под утицајем алкохола, Буквић каже да полиција није успјела одгонетнути коме пијанац пријети, те да је дјеловало да пријети и полицији и цијелој својој околини.

Иако је полиција кућу опрезно надзирала, све се, каже Буквић, догодило одједном и срећа је била да је био присебан.

„Изненада сам срео починиоца и успио сам да искористим његово изненађење што ме није очекивао, па сам му у том тренутку узео бомбу и нож, без опасности по друге полицијске службенике који су били са мном на задатку“, каже овај искусни полицајац који је у овој служби већ двије ипо деценије, па је, како додаје скромно, имао и више искуства од младих полицајаца.

Имао је, додаје, у својој двадесетпетогодишњој служби сличних ситуација, али се, признаје, никада сусрео на центиметар далеко од бомбе и ножа којим пријети лице смањене урачуњивости усљед алкохолисаног стања.

У Полицијској управи Требиње наводе да је послије свега пијани мушкарац лишен слободе, а каснијим алкотестирањем му је утврђено прируство алкохола у организму од 0,93 г/кг.

И док скромни љубињски полицајац додаје да је само радио свој посао, у Окружном јавном тужилаштву Требиње је догађај оквалификован као кривично дјело Недозвљна производња и промет оружја или експлозивних материја, а у вези овог догађаја ће бити предузете и све остале мјере и радње по инструкцијама надлежног тужиоца.

Извор: Независне

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. kedem isabel Reply

    Мој бивши муж и ја смо раскинули пре годину и два месеца, а ја сам била у шестом месецу трудноће. Обоје се волимо и то је био шок за мене и заиста ми је сломило срце. Покушао сам да га позовем и обе линије су биле прекинуте. Покушао сам да дођем до њега на друштвеним мрежама, али ме је склонио са њих. Покушао сам да дођем до његових родитеља и они су ми рекли да је њихов син рекао да ме не воли и да не жели да ме види и да не знају шта није у реду. Плакала сам и плакала сваки дан јер сам га много волела. Док се нисам породила и беба није имала годину дана, нисам могла да вратим своју љубав. Опет сам био збуњен. Не знам шта да радим, а остала сам и без посла и немам новца да се бринем о беби. Била сам несрећна у животу па сам плакала сестри и рекла јој свој проблем и рекла да зна за моћну чаролију која је бачена др апатом која јој помаже када није могла да затрудни. Контактирала сам га путем е-поште и он је рекао да ће ми помоћи и рекао ми је да је жена ставила чини на мог мужа и рекла да ће ми помоћи да разбијем чини тако да ће ми се муж заувек вратити и да ће бити мој. За мене је било велико изненађење што се догодило све што је рекао. Муж ми се одмах вратио и рекао ми да му опростим. Хвала вам пуно овом моћном и искреном чаролију. Молим се да ће дуго живети и радити више од свог дивног дела. Ако имате проблем који вас мучи у животу, обратите се овом моћном играчу чаролија! Он ти може помоћи. Неће вас изневерити, можете га контактирати путем гмаил адресе: драпата4@гмаил.цом или преко његовог вибера/вхатсапп-а:(+447307347648)

Оставите коментар