НАСЛОВИ

Полицајац изненадио пијаног Љубињца, па му отео бомбу и нож

  • Полицајац Синиша Буквић из Љубиња направио је у уторак, у раним јутањим сатима, прави херојски подвиг, одузевши ручну бомбу и хладно оружје од пијаног Љубињца Н. Чолића, који се тако наоружан и уз пријетеће повике шетао око своје куће у Улици Прекопци ББ у Љубињу.

Љубињска полиција је пријаву запримила 15 минута иза поноћи, па је патрола, у складу са Упутством о поступању припадника МУП-а РС у кризним ситуацијама, предузела све мјере и радње како би обезбиједили лице мјеста и блокирали шире подручје.

С обзиром да је, како нам је посвједочио и сам Буквић, пријава била да се лице креће у кући и око куће, када је патрола дошла до куће, њега тамо није било, а због озбиљности ситуације и праћења јасно дефинисаних правила која штите животе у оваквим ситуацијама, нису могли да ураде провјере на уобичајени начин.

„У том моменту нисам осјећао страх, али ми није било ни свеједно, јер је то лице прије више од 15 година ножем напало полицајца Полицијске станице Љубиње. Међутим, у глави ми је била само помисао како што прије требамо ријешити тренутну ситуацију на најбољи начин, како други грађани не би били животно угрожени, јер смо знали да и у кући има укућана“, испричао нам је Буквић.

Kасније су утврдили да су Чолићу у кући били мајка и брат, али, с обзиром да је био под утицајем алкохола, Буквић каже да полиција није успјела одгонетнути коме пијанац пријети, те да је дјеловало да пријети и полицији и цијелој својој околини.

Иако је полиција кућу опрезно надзирала, све се, каже Буквић, догодило одједном и срећа је била да је био присебан.

„Изненада сам срео починиоца и успио сам да искористим његово изненађење што ме није очекивао, па сам му у том тренутку узео бомбу и нож, без опасности по друге полицијске службенике који су били са мном на задатку“, каже овај искусни полицајац који је у овој служби већ двије ипо деценије, па је, како додаје скромно, имао и више искуства од младих полицајаца.

Имао је, додаје, у својој двадесетпетогодишњој служби сличних ситуација, али се, признаје, никада сусрео на центиметар далеко од бомбе и ножа којим пријети лице смањене урачуњивости усљед алкохолисаног стања.

У Полицијској управи Требиње наводе да је послије свега пијани мушкарац лишен слободе, а каснијим алкотестирањем му је утврђено прируство алкохола у организму од 0,93 г/кг.

И док скромни љубињски полицајац додаје да је само радио свој посао, у Окружном јавном тужилаштву Требиње је догађај оквалификован као кривично дјело Недозвљна производња и промет оружја или експлозивних материја, а у вези овог догађаја ће бити предузете и све остале мјере и радње по инструкцијама надлежног тужиоца.

Извор: Независне

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар