HTEC ОСВАЈА ПЛАНЕТУ: Амерички фонд Брајтон уложио 140 милиона у српску IT компанију

  • HTEC, који је основао Херцеговац Александар Чабрило, могаo би да буде прва српска компанија која ће се појавити на Њујоршкој берзи.

    ФОТО: HTEC Group/Милена Арсенић

Компанија HTEC group остварила је мањинску инвестицију америчког Брајтон парк фонда у висини од 140 милиона америчких долара која ће омогућити глобални раст HTEC.

На онлајн конференцији финансијски директор HTEC group Мирослав Виријевић истакао је да је реч о партнерству са инвеститорском групом – Фондом који улаже искључиво у технолошке компаније.

Он је оценио да ће ово улагање HTEC у омогућити да додатно убрза свој раст и створи нове прилике за запослене. Најавио је и нове аквизиције у компаније за софтверско инжењерство што ће HTEC-у омогућити јаче присуство на глобалном тржишту у дигиталним услугама.

Улагање Фонда у HTEC group оценио је и као шансу за додатно позиционирање Србије и региона на мапи глобалних технолошких центара. Виријевић је рекао да је улагање корак ка визији да HTEC буде компанија која ће у 3-4 године бити листирана на Њујоршкој берзи.

Додао је да се нада ће кроз ову инвестицију и развој који она донесе HTEC прикупити пажњу и подршку и других глобалних инвеститора.

Ова инвестиција је једна од највећих првих инвестиционих рунди у Европи прошле године, а реализована је са циљем да омогући компанији HTEC да настави ширење капацитета за продуктни дизајн и инжењерство путем даљих стратешких аквизиција.

Додатно омогућиће да HTEC упоредо улаже у органски раст кроз отварање нових канцеларија у региону и запошљавање најбољег инжењерског кадра. HTEC group је саопштила да ће наставити да улаже у развој запослених кроз јединствене програме за каријерни развој инжењера, дизајнера, менаџера и других експерата.

Прецизирали су да ће им омогућавати да кроз изазовне пројекте у сарадњи са најбољим светским компанијама, а радећи из Србије и других земаља у региону, граде своје каријере.

У саопштењу HTEC један од оснивача и генерални директор HTEC group Александар Чабрило поручио је да са јаком инжењерском основом и технолошко-развојним центрима широм Југоисточне Европе, уз дизајнерске и консултантске канцеларије у Лондону, Њујорку и Силицијумској долини, HTEC комбинује најбоље од инжењерске експертизе са једне стране са креативношћу и иновацијама са друге.

Додао је да на тај начин HTEC постаје стратешки важан партнер својим клијентима.

„Ми имамо искуство и капацитете да изнесемо комплетан процес дигиталне трансформације уз концептуализацију, дизајн и развој дигиталних производа. Наш план је да подупремо органски раст селективним аквизицијама како бисмо привукли најбоље инжењере и дизајнере дигиталних производа, и тако створили сјајне могућности за каријерни развој свим нашим људима, а са друге стране пружили најквалитетнију услугу и дали што више вредности нашим клијентима“, поручио је Чабрило.

Партнер у Брајтон Парку Марк Џиалга оценио је да комбинујући софиситицирано инжењерство са најбољим продуктним иновацијама и дизајном, HTEC  стратешки радио на томе да се позиционира као глобални лидер у развоју дигиталних производа.

„Ми смо веома срећни што можемо да подржимо компанију која пружа овакве могућности растућем технолошком таленту у Европи и радујемо се што ћемо својом експертизом у индустрији моћи да помогнемо компанији да се даље развија и да своје услуге пружи још већем броју водећих светских компанија“, наведено је у његовој писаној изјави.

Део руководства HTEC-а вест о инвестицији објавило на онлајн конференцији за медије. Потпредседник HTEC-а Дарко Тодоровић нагласио је да је будући излазак те компаније на Њујоршку берзу средство за још већи и бржи раст.

Истакао је инвестиција Фонда прво убрзање ка листовању а да ће само листовање на светски важној Берзи омогућити HTEC-у и њиховом инжењерима још бржи развој.

Директорка корпоративних комуникација Катарина Урошевић навела је параметре достигнутог развоја HTEC кроз рад хиљаду инжењера у више развојних центара у више држава региона. Нагласила је значај досадашњих аквизиција ове компаније како у Србији тако и крајем прошле године куповине глобално значајне дизајнерске компаније Моментум из Силицијумске долине.

HTEC group је компанија за високотехнолошки консалтинг, софтверско инжењерсво и развој дигиталних производа, српског порекла са глобалним присуством.
Данас је саопштено да у овом моменту HTEC group има преко 250 отворених позиција и активно запошљава преко 70 стручњака месечно у областима продуктног консалтинга, дизајна и инжењерства на свим својим локацијама.

biznis.telegraf.rs

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар