ПАРОХ КОЊИЧКИ МИЛАН БУЖАНИН ЈЕДАН ОД ПОЗИТИВНИХ НА КОРОНУ: Осјећам се добро…

  • Коњички парох Милан Бужанин, један је од четворице Коњичана код којих је данас потврђен вирус коронам, те позива све који су били с њим у контакту, као и све остале људе да остану у самоизолацији и поштују упутства и наредбе.

Бужанин каже да нема никакве симптоме и да се добро осјећа. “Кући сам, у самоизолацији. Немам никаквих симптома и добро се осјећам. То су засад упутства доктора. Позивам све људе да остану у изолацији, да се вирус не шири. Позивам и све који су били са мном у контакту да се јаве својим љекарима и да остану у самоизолацији“, наводи Бужанин.

Коњички парох био је 11. марта на прослави 70 година предузећа “Игман“ у Коњицу.

“Био сам на прослави и на вечери у хотелу Гарден . Са мном за столом сједио је директор Слободе из Чачка. Он је у понедјељак јавио да је позитиван на COVID -19. Сви који смо сједили с њим за столом, нас четворица, одмах смо се јавили надлежним службама и тестирали. Данас смо добили резултате да смо нас четворица позитивни“, казао је Бужанин.

Његова супруга и двије кћеркице такођер су у самоизолацији. Оне су добро и немају никакве симптоме.

У Коњицу је зараза вирусом корона потврђена и код директора “Игмана“ Ђахида Муратбеговића, те пјевача Берин Бутуровић који је наступао на прослави и још једног музичара из друштва.

Вечерас је потврђено да је заражена и директорка фабрике Гинекс из Горажда Муневера Фочо. Она је била у контакту са раније зараженим особама из Коњица који су прошле седмице били на скупу у фабрици Игман.

На прошлоседмичном догађају на којем је учествовало скоро 200 људи, а међу којима су били и федерални премијер Фадил Новалић и министар Нермин Џиндић, међу званицама је био и директор Слободе из Чачка, тамошњег гиганта намјенске индустрије, којем је касније утврђен коронавирус.

Компанија „Игман“ д.д. Коњиц сутра ујутру ће обуставити производњу на период од двије седмице након што је данас потврђено да је директор позитиван на коронавирус. Ова информација је потврђена из Владе Федерације БиХ.

У периоду обуставе производње ће се урадити детаљна дезинфекција и дератизација комплетне фабрике како би се за 14 дана радници могли вратити на посао. Игман запошљава 1.255 радника и најјаче је предузеће намјенске индустрије у ФБиХ.

 

ТОППОРТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар