ОЛАКШАН УЛАЗ У ХРВАТСКУ: Од 1. априла уз ПЦР тест признаје се и антигенски

  • Водитељ Националног штаба цивилне заштите Хрватске Давор Божиновић изјавио је да ће се до 31. марта видјети постоји ли потреба за додатним мјерама на националном нивоу.

Снимак екрана mojadomovina.net

Што се тиче граница, најавио је да од 1. априла ступа на снагу пакет мјера који предвиђа олакшавање уласка у Хрватску онима који су пребољели корону, вакцинисанима и тестиранима ПЦР тестом, али и могућност брзог антигенског теста који је на листи Европске уније, преноси Аваз.

– Ту неких посебних олакшања неће бити, осим за дјецу до седам година којима се неће тражити негативан тест. Што се тиче оних који су пребољели, тражиће се рок од задњих шест мјесеци да би и они могли прелазити границу без негативног теста – рекао је Божиновић.

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак најавио је почетак масовне вакцинације иза Ускрса.

– На Велики петак треба стићи 10.000 доза Астра Зенеке, а очекујемо и 34.000 доза Фајзерове вакцине. Модерна долази сваке двије седмице, данас је дошло 12.000 доза Астра Зенеке, а било је најављено 9.800 – рекао је Цапак.

Српскаинфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар