Отац убијеног Марка Ђерић: Оптужницом нису обухваћени сви умијешани

  • Слободан Ђерић, отац убијеног Марка Ђерића, сматра да се на подизање оптужнице за убиство његовог сина предуго чекало, те изразио наду да ће Специјално тужилаштво РС случај довести до краја, а виновнике стићи правична казна.

ubistvo-djeric-marko

Он је, реагујући на вијест да је Специјално тужилаштво РС данас подигло оптужницу против Миљана Ратковића, Дака Пикуле и Радована Андрића због кривичног дјела Тешко убиство, рекао да није задовољан радом требињског Тужилаштва, које је започело рад на овом случају, те да сматра да оптужницом Специјалног тужилаштва РС нису обухваћени сви који су умијешани о овај злочин.

„Дуго се чекало да се потигне оптужница, али с обзиром да се ради о сину судије можда је морало тако да се деси. Тужилаштву у Требињу замјерам све – јер су у старту направили велике грешке. Пикула је саслушан 17 дана послије убиства, имао је довољно времена да утиче на свједоке и доказе. Тужилаштво треба и даље да истражује јер сматрам да има још умијешаних особа које су помагале и послије убиства да се сакрије пушка“, истакао је Ђерић, додајући да ће породица и пријатељи убијеног Марка присуствовати суђењима.
Подсјећамо, Марко Ђерић је убијен 24. маја, у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар