Суботица: Представништво РС уручило поклоне образовним и социјалним установама

  • Делегација Представништва Републике Српске у Србији посетила је данас Суботицу и том приликом уручила донације и вредне поклоне образовним и социјалним установама.

23145-delegacija-rs-u-subotici

Посета представника Републике Српске Гимназији и Колевци

У друштву представника локалне самоуправе гости су посетили Гимназију „Светозар Марковић“ и том приликом поменутој образовној установи и основним школама „Јован Микић“ и „Боса Милићевић“ из Новог Жедника поклонили 600 књига, као и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ где су уручили рачунарску конзолу Xбоx.
Промоција културних, историјских, друштвених и других вредности Републике Српске, и активности на јачању односа између две државе, главни су циљеви Представништва у Београду, нагласио је његов извршни директор Млађен Цицовић, и додао да се ради и на афирмацији пројекта који треба да подстакне и афирмише рад завичајних удружења, истичући добру сарадњу са суботичким завичајним удружењем „Херцеговина“. Поклон књиге, поред промоције аутора из Републике Српске, обогатиће школске библиотеке.

Представници Републике Српске у Србији посетили су и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, и том приликом уручили су Xбоx компјутерску конзолу, видео игру која ће употпунити слободно време штићеника ове социјалне установе. Тренутно, у Колевци је смештено шесторо малишана са територије Р. Српске.

У наредном периоду успоставиће се конкретнија сарадња између Републике Српске и града Суботице у области културе, образовања, социјалне заштите, као и у другим сферама и областима, најављено је приликом посете.

Извор: Суботица.цом

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар