Суботица: Отворена изложба „Страст и магија“

  • У оквиру програма обележавања друге годишњице постојања Завичајног удружења „Херцеговина“, у Савременој галерији синоћ је отворена изложба слика “Страст и магија“ Биљане Ристић.

bs

Циклус „Страст и магија“ посвећен је маслачцима, које новосадска уметница, родом из Невесиња, поистовећује са женом у зрелом добу, када свесна своје снаге рађа, поново ствара и обнавља живот. На изложби је представљено 28 радова, рађених комбинованом техником уља на платну и акрила.

– Циклус „Страст и магија“ представља наставак приче о љубави, која је покретачка снага и основа живота, а из те љубави произилази и страст. Пасија и страст су моји маслачци, ја кроз њих видим себе, видим жену, видим свет којим жена посматра околину и њену храброст да искаже осећања, кроз страст и магију. Ја бих желела да вечерас сви посетиоци изложбе буду у својој магији и да дозволе себи да зађу у најскривеније тајне свог срца и буду срећни што живе у садашњем тренутку, тренутку страсти и магије – каже ауторка изложбе Биљана Ристић.

bs 01

Изложбу је свечано отворио Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

– Ова респектабилна изложба увод је у свечаност, којом ћемо на Сретење обележити другу годишњицу Завичајног удружења „Херцеговина“. Сматрамо да је важно да се очувају корени и да се покаже да људи, без обзира одакле су дошли, могу да живе заједно. То је порука ове изложбе, али и пример Суботице – истакао је Иванишевић.

Љубитељи уметности ће изложене радове имати прилику да погледају до 19. фебруара.

  Извор: Суботица.цом

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар