Предраг Перуничић са српским спортистима долази у Пребиловце 24.јуна!

  • Речено – учињено Као што је пре месец дана обећао Предраг Перуничић, државни секретар у Министарству спорта и омладине у Влади РС, данас је потврдио да са делегацијом српских спортиста долази у посету Пребиловцима и обилази локације за будући спортски терен

IMG_6012

Следеће недеље заједно и у Пребиловцима: Светозар Црногорац, Предраг Перуничић, Миодраг Линта и Војислав Бабић

Предраг Перуничић, државни секретар у Министартсву спорта и омладине у Влади Србије примио је посредством Миодрага Линте, председника одбора за Србе у региону, херцеговачку делегацију коју су овог пута чинили Светозар Црногорац, заменик председника Координационог одбора свих херцеговачких удружења у Србији и Војислав Бабић који је представљао СНД „Пребиловци“.

Договорено је да Предраг Перуничић са делегацијом српских спортиста посети Пребиловце 24. јуна у поподневним часовима.

– Свима нам је добро позната судбина најстрадалнијег села у Европи у прошломе веку. Наша мисија је да у Пребиловце донесемо нови живот. Има ли веће радости од дечије граје на игралиштима. Обићи ћемо локације у Пребиловцима на којима би могао да се изгради мултифункционални спортски терен. Надамо се да ћемо током идуће године из буџета Србије или уз помоћ неке од спортских фондација да финансирамо градњу терена у Пребиловцима на коме би се у неким будућим временима могле одржавати дечије олимпијаде. Нека спорт окупља омладину, а надамо се да ће то бити додатни подстрек нашим људима да се врате у долину Неретве – рекао је Предраг Перуничић за Слободну Херцеговину.

У овом тренутку није потпуно дефинисан састав делегације,  али зна се да ће поред Перуничића у делегацији бити некадашњи прослављени рукометаши Недељко Јовановић и Бранко Кокир и сасвим сигурно представници из света фудбала, одбојке и ватерпола. Приликом ове посете делегација министарства спорта ће уручити пригодне поклоне пребиловачкој деци, а уколико време и околности дозволе посетиће и локалне власти у Чапљини.

Текст: Трифко Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар