НОВИ САД, 13. ОКТОБАР 2018. ГОДИНЕ: Хуманитарно гусларко-поетске вечери „Бисерје са изворишта“

„Бисерје са изворишта“,назив је гусларско-поетске вечери у Новом Саду у суботу, 13.октобра у 19  часова (Амфитетар СПЕНС-а),коју приређује Школа гусала „Сандић“.

Ријеч је о хуманитарном програму,а сав приход домаћини дарују за куповину звона за Храм Сабора Светог Јована Крститеља на Чукарици (Беле Воде-Рупчине) у изградњи,чије је темеље прошле године освештао Патријарх Српски г.Иринеј.

У  програму ће наступити гусларска легенда Бошко Вујачић,као и народни гуслари Ђорђе Тановић из УГ „Стара Херцеговина“из Београда и Петар Мишовћ из ГД „Свети Никола“ из Новог Сада.

Уз струне и гудало представиће се и чланови Школе гусала „Сандић“:Никола Тошић,Алекса Рончевић,Младен Терзић,Петар Манојловић и Радован Талијан.Стихове казује поета Божидар Глоговац, „дува у дипле“ Војин Радојичић,а здравицу доноси млађани Никола Малешевић.

Поред домаћина Вукојице Сандића, о традицији и очувању српског идентитета бесједиће др Душко Корњача и др Мирољуб Петровић. Етно пјесме са Косова и Метохије изводи Марија Сандић,док је водитељ програма новинар  Миливоје Бештић.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар