СТАЗАМА СРПСКИХ ХЕРОЈА: Требињски бициклисти кренули до Kрфа да одају почаст

  • Осмочлана екипа Бициклистичке секције Планинарског друштва „Вучији зуб“ из Требиња је бициклима кренула у Грчку, на острво Kрф.

vucji-zub
Путовање се организује, како нам јутрос рекоше, у част наших предака и 100 година од Албанске голготе српске војске у Великом рату.
Најстарији учесник овог подухвата, седамдесетогодишњи Војо Прелевић, истиче да је ово за њега четврти пут да иде у Грчку.
“Два пута сам ишао бициклима, а једном пјешке на Свету гору и припремајући се за овај пут, већ дуже вријеме, готово свакодневно сам прелазио дневно по четрдесетак километара”, истиче Прелевић.
Бициклисти из Требиња ће на путу до Kрфа возити кроз Црну Гору и Албанију, а њихов долазак у мјесто Игуменица, мјесто на сјеверозападу Грчке очекује се у сриједу.
Чланови бициклистичке секције „Вучјег зуба“ одаће пошту и поклонити се сјенима страдалих хероја у спомен костурници на острву Видо и Плавој Гробници.

Р.М. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар