Требињски бициклисти господари Дурмиторског прстена

  • Осам чланова бициклистичке секције ПД „Вучји зуб“ из Требиња протеклог петка (14.08) одвезли су једну од најпознатијих бициклистичких стаза у Црној Гори тзв. Дурмиторски прстен. Дужина стазе је око 88 км и пролази кроз Национали парк Дурмитор.

vuciji zub
„Веома лијеп, живописан али и физички захтјеван Дурмиторски прстен у дужини од 88 KM пружио нам је сву своју љепоту (а за узврат, како то обично бива, узео нам сву нашу снагу). Кренули смо сјеверном страном прстена у 8 сати ујутро. Из Жабљака према кањону Таре, па преко Мале Црне Горе и Недајна према Трси. Прстен смо затворили вративши се јужном страном Националног парка преко Боричја, Доброг Дола и Вирака до Жабљака око 17 часова.“ – написао је у свом извјештају на друштвеним мрежама Мићо Милошевић, један од учесника вожње.
Што се тиче кондиционе захтјевности ова тура спада у теже с обзиром да се током стазе савлада укупно скоро 2000 мнв јер вожња подразумијева велики број успона и спуштања. Управо због тога бициклистима је потребан велики опрез при спуштању. Наиме, на појединим мјестима се спушта и до 400мнв у пар километара, а постоји и макадамски дио у дужини од скоро 7 км.
Посебно интересантно за ову вожњу је велика разлика у годинама појединих учесника, Војо Прелевић старији је од Милоша Бодироге тачно 53 године.
ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ | ТАЊА ТОМИЋ ШКЕРО
ФОТО: ВУК ГАЋИНОВИЋ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар