Ходочасници из Невесиња кренули за Острог

  •  Група од 74 ходочасника из Невесиња кренула је пјешице на поклоничко путовање за манастир Острог.

ostrog50
Ходочасници, међу којима је било највише младих, окупили су се испред храма Вознесења Господњег и након благослова свештеника Младена Чалије кренули су на пут дуг 170 километара. Тродневно путовање преко Гацка, Голије и Никшића завршава се 11. маја.Одважни Невесињци поклониће се моштима Светог Василија Острошког, а потом ће присуствовати вечерњој литургији.
Ово је четврто групно пјешачење из Невесиња у најзначајнији центар вјерског ходочашћа на православним просторима и до сада је најмасовније.
Један од вођа пута Милан Кандић каже да није важно колико је тешко и далеко када знате у какву светињу идете. Наглашава да га радује што је међу ходочасницима доста младића и дјевојака.
На поклоничко путовање до манастира Острог јуче је кренуло 17 чланова Планинарско-еколошког друштва „Зимомор“ из Невесиња. Њихов пут ходочашћа води преко планинских стаза Херцеговине и Црне Горе. Успут ће обилазити културно-историјске и вјерске објекте.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар