Ходочасници из Невесиња кренули за Острог

  •  Група од 55 невесињских младића и дјевојака кренула је јутрос пјешице на поклоничко путовање за манастир Острог.

 

????????????????????????????????????
Ходочасници су се окупили испред храма Вознесења Господњег и након благослова свештеника Младена Чалије кренули су на пут дуг 170 километара. Тродневно путовање преко Гацка, Голије и Никшића завршава се 11. маја.Одважни Невесињци поклониће се моштима Светог Василија Острошког, а потом ће присуствовати вечерњој литургији.
Ово је треће групно пјешачење из Невесиња у најзначајнији центар вјерског ходочашћа на православним просторима и до сада је најмасовније.
Прије четири године Милан Кандић (34) је претрчао пут од 476 км да би се поклонио моштима Светог Василија. Након деветомјесечних припрема кренуо је из Невесиња преко Мостара, Стоца, Љубиња, Требиња и Никшића и четврти дан је стигао у светилиште. При повратку је трчао преко Голије и Гацка назад у Невесиње.
– Није важно колико је тешко и далеко, важно је коликој светињи идете – наглашава неуморни Невесињац који и ове године заједно са трофејним невесињским кик боксером Огњеном Шмркићем предводи ходочаснике.

извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар