Спасена планинарка Ивана Табаковић пребачена у болницу Рисан

Ивана Табаковић, 30-тогодишња повријеђена планинарка из Билеће, клинички је стабилна, упркос бројним промрзлинама на рукама и ногама које за сада представљају највећи проблем, потврдио је за Радио Требиње др Александар Kнежевић из Специјалне болнице за ортопедију, неурохирургију и неурологију „Васо Ћуковић“ у Рисну, гдје је Табаковићева синоћ пребачена из Опште приватне болнице Мељине.

orjen_snijeg

Др Kнежевић наводи да је, на основу урађеног ЦТ снимка главе код младе планинарке, која је смјештена на одјељење Интензивне његе, констатован прелом базе лобање, али да нема унутрашњег крварења, те прелом карлице и карличне кости.

„Пацијенткиња ће бити код нас још дан, два, због праћења неуролошке стабилности, а онда ћемо, због промрзлина, разматрати њен премјештај у другу здравствену установу“ рекао је др Kнежевић.

Подсјетимо, Ивана Табаковић, члан Планирског друштва „Вучји зуб“ из Требиња пала је са гребeна у провалију на планини Орјен у недјељу послијеподне, а након вишечасовног спашавања најприје је хоспитализована у Општој приватној болници Мељинe.

Извор: Радио Требиње / В.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар