СКАНДАЛ: У друштвеној игри „Олуја 1995.“ убијају Србе, победник онај ко први стигне до Книна!

  • У Хрватској је у продаји игра „Олуја 1995.“, намањена деци како би их подсетила на Домовински рат. Хрватска верзија игре „Човече, не љути се“ кошта свега 14 куна

 

oluja
Јосип Брнић патентирао је нову хрватску друштвену игру “Олуја 1995.” како би децу подсетио на Домовински рат. Игра је слична оној “Човече, не љути се”.

– На идеју сам дошао пре три године, слушајући што се све негативно прича о “Олуји”. Нисам желео да се заборави тај битан догађај за Хрватску – објашњава предузетник Јосип Брнић (47) из околине Загреба.

“Олуја 1995.” је хрватска верзија игре “Човече, не љути се”, а цена од 14 куна и више је него пожељна за полупразне џепове грађана. Намењена је за четири играча, а сваки добије фигурицу и баца коцку. Зависно од броја, заузима поља на плочи, а старт је у околини Хрватске Костајнице.

Ако играч стане на противничко поље, избацује се из игре. На местим где је пролазила хрватска војска, нацртани су тенкови, непријатељски војници, али и хрватски војници који су приказани као већи, јачи и опаснији од непријатељских. Победник игре је онај који први дође до Книна.

– При дну картонске плоче налазе се основни историјски подаци о “Олуји”. Пазио сам да игра буде доступна сваком детету, а до сада сам патентирао 13 друштвених игара – похвалио се Брнић, који је своју нову друштвену игру заштитио код Државног завода за патенте. Припрема још једну националну игру, но из страха да му неко не украде идеју, није желео да открива детаље.

(Телеграф.рс / Извор: 24сата.хр / Фото: 24сата.хр)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар