СИПА ПРИВОДИ ДЕМОБИЛИСАНЕ БОРЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Ухапшени осумњичени за злочин против човјечности на подручју Невесиња

 • Осам особа лишено је слободе због сумње да су током 1992. године починили злочин против човјечности на подручју Невесиња саопштено је из Тужилаштва БиХ у четвртак, 16. децембра.

Снимак екрана (Тужилаштво БиХ)

Осумњиче се терете за злочин почињен у мјесту Зијемље у коме је страдало више десетина лица бошњачке националнисти – наводе у Тужилаштву БиХ.

Из Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), раније  је саопштено да су осумњичени ухапшени у току акције на подручју Бањалуке, Сарајева, Невесиња, Гацка и Требиња.

Ово је четврта акција СИПЕ  у посљедњих 15 дана у којима је до сада ухапшено 29 демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

Претходно је укапшено пет лицана подручју Кантона Сарајево (7. децембра), седам лица на подручју Бијељине и Сокоца (3. децембра) и девет лица у Новом Граду (30 новембра).

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Шхаббан Reply

  Ето како изгледа кад Додоје зариче како
  СИПА неће више ући на територију РС.
  Додовање лудом радовање.
  Што год власт каже, рачунај да је истина супротна.
  Лове нас ко зечеве, од Митровице до Карлобага и од Невесиња до
  Орашја.А војводе Шешељи , Драшковићи и Цецелије броје
  милионе.
  И опет би Србљи у рат да бране лопине.

 2. Pingback: СИПА ПРИВОДИ ДЕМОБИЛИСАНЕ БОРЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Ухапшени осумњичени за злочин против човјечности на подручју Невесиња

Оставите коментар