Набавка респиратора у Српској под лупом СИПА

  • Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) провјерава информације објављене у медијима, те друге информације, а које се односе на набавку респиратора за потребе здравственог система у Српској током пандемије вируса корона, потврђено је за „Независне новине“ из СИПА.

www.nezavisne.com

„Врше се провјере тачности тих информација, а након тога ће бити одлучено има ли или нема елемената за даљу процедуру“, казали су извори „Независних новина“ из СИПА.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шераниц изјавио је да је сваки од респиратора који је набављао Фонд здравственог осигурања Републике Српске или Институт за јавно здравство Републике Српске у складу са одлукама Републицког штаба за ванредне ситуације, те да нема потребе за било каквим манипулацијама.

„То значи да су сва та медицинска средства претходно прошла преглед у смислу своје спецификације здравствених професионалаца из Републике Српске, а самим тим и набављана“, рекао је Шеранић поводом тврдње ПДП-а да је Српска за набавку 50 респиратора платила „рекордну цијену“ у региону.

Фонд здравственог осигурања Републике Српске потписао је 8.априла уговор са компанијом „Медиетик“ о набавци респиратора за интензивну његу.

У уговору се наводи да је ФЗО РС наручио 50 респиратора по цијени од 134.455 марака по комаду. Педесет респиратора коштало је ФЗО РС 6.722.756 КМ без ПДВ-а, односно 7.865.624 КМ са ПДВ-ом.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар