Шешељ хитно оперисан

  •  Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас се због изненадне операције није појавио на конференцији за новинаре у седишту странке, а страначко руководство је навело да нема овлашћења да износи било какве детаље.

seselj_620x0
Потпредседник странке Немања Шаровић изјавио је да је лидер радикала јутрос морао да оде на хитну операцију, која је према информацијама у странци, завршена.

Он је додао да се после операције нису чули с Војиславом Шешељем, пошто је под дејством анестезије.

„Немамо овлашћења да износимо детаље и наредних дана ћете о здравственом стању чути или од њега лично или од конзилијума који брине о његовом лечењу“, рекао је Шаровић.

На конференцији за новинаре он је упутио апел властима да обуставе аранжман с Међународним монетарним фондом (ММФ) и прекину преговоре са Европском унијом.

„Циљ ММФ-а је да уништи српске привредне гиганте који би након тога били продати у бесцење“, оценио је Шаровић.

Он је поручио да Србија треба да се окрене сарадњи са Русијом и у „томе тражи свој финансијски опоравак“.

Фила: Шешељ не треба да се врати у Хаг

Тома Фила сматра да операција лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља показује да је он тешко болестан и да не треба да се врати у притвор Хашког трибинала.

„Управо то потврђује и зашто претресно веће судије (Жан Клод) Антоанети не доноси одлуку о захтеву тужилаштва за Шешељев повратак у Хаг“, рекао је Фила Танјугу.

Према његовим речима, без одлуке претресног већа судије Антоанетија, лидер СРС не може да се врати у Хаг.

Све остало што прича (главни тужиалц Хашког трибунала Серж) Брамерц и што се пише по медијима су приче „за разоноду јавности“, навео је Фила.

Он је оценио да је читав овај случај са Шешељем врло необичан и противан правилима.

Извор: РТРС
Фото: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар