Леотар-Младост: Херцеговачки дерби – дуел браће и пријатеља

  • Пред велики херцеговачки дерби братских клубова Леотара и Младости и традиција и позиција на табели говори да су Требињци фаворити. Седам бивших играча Леотара играће овај пут у дресу Младости, док четворица бивших играча Младости брани боје Леотара. Ко ће славити у породици Андрић

5d231997759398fd54d0c1f438d55347_XL

Поштујемо Гачане, али бодови остају на Полицама: Бојан Зорановић

Извор: sport059.com
Текст: Чедомил Муцовић 
Фото: sport059.com

Дуго времена је требало да прође од шампионских дана, да би Леотар поново био једна од главних тема у Требињу. Поново се о Леотару говори у позитивном смислу. Враћено је повјерење у великана са Полица, а атмосфера се додатно подгријава пред херцеговачки дерби против Младости, који се у суботу игра на Полицама. Утакмица је важна за обје екипе. Леотару су потребни бодови у јуришу на прво мјесто, док су Гачани, након неколико непланираних резултата на домаћем терену, у доњем дијелу табеле и очекује их грчевита борба за опстанак.

Традиција је апсолутно на страни Леотара, поготово на Полицама, гдје Младост никада није освојила ни један бод, а Требињци вјерују да ће та традиција бити важећа и након суботње утакмице. Наравно, Гачане нико не схвата олако. Знају да екипе из Херцеговине против Леотара увијек играју са додатним мотивом, а знају и да Младост има добар и искусан играчки кадар, који зна да игра на резултат.

Тренер Рајко Мичета у овој утакмици не може да рачуна на Дејана Поповића и Милована Дмитровића, који имају жуте картоне, док је већ одавно одсутан Анел Рамић. У прошлом колу повриједили су се Младен Кукрика и Павле Сушић, па је њихов наступ под знаком питања. Рајко Мичета је у прошлом колу храбро „у ватру“ гурнуо кадета Милорада Мићуновића, који је оправдао повјерење и потврдио да може да буде једна од опција. И појачање из зимског прелазног рока Милорад Станић је први пут ове сезоне кренуо од почетка. У тим се након паузе због картона враћају Срђан Андрић, Владимир Тодоровић и капитен Предраг Шешељ.

– Три бода из Теслића су нам велики вјетар у леђа за искушења која нас чекају до краја првенства.   Поново нећемо бити комплетни, али то је нешто на шта смо се већ навикли у овој сезони. Респектујемо Младост, али далеко од тога да се некога плашимо у нашој кући. Морамо од прве минуте да покажемо шта желимо у овој утакмици и да тако играмо свих 90 минута. За нас не постоји ни један други исход осим побједе у овој утакмици – рекао је Рајко Мичета, тренер Леотара.

Срђан Андрић ће против Младости имати посебан мотив, јер ће на другој страни бити његов старији брат Саво.

– Наравно да причамо о утакмици и обојица очекујемо добар резултат своје екипе, али се те жеље не поклапају, каже Срђан Андрић и закључује:
– Неко ће терен морати напустити погнуте главе, а надам се да ће то бити он. Мислим да смо квалитетнија екипа и да смо фаворити у утакмици, с обзиром да играмо на домаћем терену и да се налазимо у доброј форми у послједње вријеме. Не може бити изненађења ни на једној страни, добро се познајемо, играли смо 4-5 утакмица у посљедњих годину дана. Наш циљ је повратак у Премијер лигу и у овој утакмици морамо да побиједимо.

У прилог Андрићевим ријечима говори чињеница да у Младости игра чак 7 некадашњих играча Леотара: Миљан Вицо, Саво Андрић, Мирослав Прело, Рајко Ћеранић, Рајко Комненић, Сава Перовић и Марко Тохољ. Са друге стране од садашњих играча Леотара дрес Младости су носили: Срђан Андрић, Владимир Тодоровић, Милорад Цимирот и Владимир Марковић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар